To Mercedes Icon E Concept είναι φόρος τιμής στην ιστορική W115


Τα κλασικά σχήματα μπορούν με τις κατάλληλες σχεδιαστικές πινελιές και προσαρμογές να γίνουν επίκαιρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/5/2019

To Icon E Concept βασίζεται στην τρέχουσα Mercedes E-Class και είναι δημιουργία του σχεδιαστή David Obendorfer. Αισθητικά είναι σαφώς ενδιαφέρουσα και αποτελεί μια άλλη προσέγγιση σε σχέση με τα σύγχρονα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας που γνωρίζουμε. Και σε αυτό παίζουν καθοριστικό ρόλο οι χαρακτηριστικοί, κάθετοι προβολείς αλλά και η σχεδόν κάθετη μεγάλη χρωμιωμένη μάσκα.

Αν αυτή η εικόνα κάτι σας θυμίζει και νοιώθετε όπως κάπου την έχετε ξαναδεί δεν κάνετε λάθος. Κι αυτό γιατί ο Obendorfer είχε σαν πηγή έμπνευσης ένα από τα πιο σημαντικά και επιτυχημένα μοντέλα που έχει παρουσιάσει η Mercedes στην υπερεκατονταετή ιστορία της.

Πρόκειται για την W115 -υπήρχε και η W114 που ουσιαστικά ήταν το ίδιο αυτοκίνητο αλλά με εξακύλινδρους κινητήρες- η οποία είχε παρουσιαστεί το 1968, πριν από μισό και κάτι αιώνα δηλαδή, και έμεινε στην παραγωγή έως το 1976.

Η W115 ήταν ο μακρινός πρόγονος της σημερινής μεγάλης Mercedes, της E-Class και το μοντέλο που ουσιαστικά έκανε τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας κύρους σε ένα πιο ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ως ταξί σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και έξω από αυτήν. Κοινά στοιχεία πάντως με την W115 υπάρχουν και στο πίσω μέρους του Ιcon Ε Concept -κυρίως στην πίσω κολώνα και τα φώτα.