Το microbus της Volkswagen κλέβει την παράσταση στο Amelia Island Concours d’Elegance (photos)


Το εμβληματικό microbus της Volkswagen καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή του Amelia Island Concours d’Elegance, γιορτάζοντας τα 74 χρόνια κυκλοφορίας του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: VOLKSWAGEN
  • 5/3/2023

Το Volkswagen ID. Buzz ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στη Β. Αμερική, κι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το γιορτάζει, κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, με έναν φόρο τιμής στην ιστορία και την κουλτούρα του αυθεντικού microbus της, το οποίο αποτέλεσε έμπνευση για το ηλεκτρικό μοντέλο.

Τα πρώτα οχήματα Type 2 Transporter της Volkswagen θα παραστούν σε μία από τις πλέον κορυφαίες εκδηλώσεις ειδικά για συλλέκτες αυτοκινήτων, Amelia Concours d’Elegance, καταλαμβάνοντας την κεντρική σκηνή της έκθεσης, στην 28η έκδοσή της. Στο παρελθόν, η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει φιλοξενήσει άλλες ειδικές κατηγορίες οχημάτων, όμως για παράδειγμα αυτοκίνητα από ταινίες, οχήματα διαφημιστικού χαρακτήρα, ή ακόμα και τροποποιημένους σκαραβαίους.

Τώρα, ήρθε η σειρά του αυθεντικού Volkswagen Type 2 Transporter να κλέψει την παράσταση με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, τα funky χρώματα και την κουλτούρα που «κουβαλά» στο βιογραφικό του.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένη που το Amelia Island Concours d’Elegance φιλοξενεί το ταπεινό microbus Type 2,» είπε ο Cameron Batten, επικεφαλής της ομάδας επικοινωνιών της Volkswagenστις ΗΠΑ. «Το Volkswagen Bus είναι ένα πολιτιστικό έμβλημα στην Αμερική και ανυπομονούμε να γράψουμε το επόμενη κεφάλαιο της ιστορίας του με τον ερχομό του ID. Buzz, τον ηλεκτρικό του διάδοχο για τον 21ο αιώνα.»

«Λίγα οχήματα έχουν γίνει αποδεκτά από ένα τόσο ποικιλόμορφο φάσμα θαυμαστών και fans, όπως το Volkswagen Type 2. Η φετινή έκθεση λέει την ιστορία του λεωφορείου της Volkswagen: από το κλασικό επιβατικό λεωφορείο και φορτηγό, στο ασθενοφόρο και το πυροσβεστικό όχημα. Η εκλεκτική εμφάνιση του Type 2 το καθιστά την τέλεια επιλογή για την ειδική έκθεση στο Amelia Concours d’Elegance,» είπε με τη σειρά του ο Matt Orendac, αντιπρόεδρος του ομίλου Concours.

Πολλές μορφές του εμβληματικού οχήματος θα παρευρεθούν στην έκθεση. Ένα από τα παλαιότερα λεωφορεία της VW που κατέφτασαν στις ΗΠΑ, όπως και ένα ασθενοφόρο, ένα pickup που έχει μεταμορφωθεί σε πυροσβεστικό, αλλά και το ιδιαίτερο Fox από τη συλλογή οχημάτων επαγγελματικής χρήσης της Volkswagen. Φυσικά, και το ID. Buzz θα κάνει την εμφάνισή του στην κανονική του μορφή, όπως πωλείται στην Ευρώπη, λαμβάνοντας μέρος στην παρέλαση ηλεκτρικών οχημάτων 'Taking Charge'.