Το μικρό και προσιτό Land Rover Defender είναι γεγονός


Ο κύβος ερρίφθη. Η Land Rover χαμηλώνει τον πήχη δημιουργώντας τη μικρότερη σε διαστάσεις και πιο προσιτή έκδοση του εμβληματικού Defender.

  • 16/4/2020

To baby Defender πρόκειται να αποτελέσει το επόμενο στοίχημα της Land Rover η οποία δείχνει διατεθειμένη να χαμηλώσει τον πήχη και να απευθυνθεί σε ένα κοινό, στο οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε «πρόσβαση».

Το Land Rover Defender 80, όπως πιθανώς θα ονομάζεται, πρόκειται να διατηρήσει τα βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα του μεγαλύτερου αδερφού του, παρά το γεγονός ότι το δάπεδο στο οποίο πρόκειται να βασιστεί θα είναι διαφορετικό.

Μάλιστα οι πληροφορίες το θέλουν να μοιράζεται την πλατφόρμα με ένα αντίστοιχου μεγέθους και προδιαγραφών οffroader της Tata, με την παραγωγή να μεταφέρεται για ευνόητους λόγους στην Ινδία.

Για την κίνησή του θα φροντίζουν οι μικρότεροι σε χωρητικότητα κινητήρες βενζίνης του ομίλου Jaguar Land Rover, χωρίς  να αποκλείεται και η παρουσία ενός τρικύλινδρου μοτέρ κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες των βασικών εκδόσεων του αυτοκινήτου.

Αφετηρία για το Defender 80 θα αποτελέσουν τα 30.000 ευρώ, γεγονός που θα το τοποθετήσει στην καρδιά της κατηγορίας των μεσαίων διαστάσεων SUVs και απέναντι σε προτάσεις όπως το VW Tiguan και το Jeep Compasss.

Το baby Defender αναμένεται να περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2022 δίνοντας μια σημαντική ώθηση στις πωλήσεις της Land Rover και στους οικονομικούς δείκτες του βρετανικού ομίλου, οι οποίο το τελευταίο διάστημα ταλανίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Το «μικρό» Land Rover Defender των 30.000 ευρώ