Το Milan Red θέλει να κοντράρει τη Bugatti Chiron


Η Milan Automotive θα παρουσιάσει το Red, ένα super car που φιλοδοξεί να είναι εφάμιλλο με αυτά της πρώτης γραμμής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/7/2018

H Milan Automotive παρά το όνομά της είναι μια μικρή αυστριακή εταιρεία η οποία έχει σκοπό να παρουσιάσει το δικό της super car. Το οποίο φιλοδοξεί να τεθεί αντιμέτωπο στα κορυφαία του είδους. Δηλαδή τη Bugatti Chiron και τα μοντέλα της σουηδικής Koenigsegg.

To αυστριακό super car λοιπόν θα ονομάζεται Milan Red, που όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του έχει αν μη τι άλλο εξωτική και εντυπωσιακή εμφάνιση. Με την οποία συμβαδίζει και ο κινητήρας του, ένας V8 6.200 cc με συνολικά 4 turbo, ο οποίος αποδίδει 1.325 PS και 1.400 Nm. Που, όσο και αν ακούγεται κάπως, καταλήγουν αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Το βάρος του είναι μόλις 1.300 kg, οπότε οι επιδόσεις που ανακοινώνουν οι Αυστριακοί –0-100 km/h σε 2,47 sec και τελική ταχύτητα πάνω από τα 400 km/h- ακούγονται ρεαλιστικές. Παράλληλα η Milan Automotive αναφέρει πως το μήκους 4,714 m και ύψους 1.197 mm Red μπορεί να επιτύχει πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 2,6 g, τιμή η οποία αν επιβεβαιωθεί είναι εκπληκτική.

Η Milan Automotive σκοπεύει να κατασκευάσει συνολικά 99 μονάδες του Red, από τις οποίες οι 18 θεωρούνται κλεισμένες, με την τιμή του να ξεκινά κατά εκτίμηση από τα 2,0 εκατομμύρια ευρώ.