To Mini είναι αναγνωρίσιμο όσο μία Porsche 911


To Mini πλησιάζει στην δύση της πορείας του και ήδη έχει ξεκινήσει η εξέλιξη της νέας γενιάς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MINI
  • 21/12/2020

Ενώ υπάρχουν κατασκευαστές που από γενιά σε γενιά μοντέλων αναζητούν νέα σχήματα και νέες προοπτικές για τα μοντέλα τους υπάρχουν κάποιοι άλλοι που βασίζονται πάνω στο αρχέτυπο καλούπι και απλά το εξελίσσουν. Έτσι, δεν αποτελεί καμία έκπληξη πως το επόμενο Mini θα είναι μια εξέλιξη του τωρινού μοντέλο, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του το αφεντικό της μάρκας, Bernd Körber, στο βρετανικό Autocar.

To νέο Mini θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2023 και αυτή θα είναι η τέταρτη γενιά του μοντέλου υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της BMW. Σχεδιαστικά περιμένουμε μία εξέλιξη του τωρινού σχήματος διατηρώντας την βασική φόρμα και τους στρόγγυλους προβολείς. Και όπως είπε ο Korber το σχήμα του Mini είναι τόσο ισχυρό και αναγνωρίσιμο όσο αυτό της εμβληματικής 911.

Από πλευράς διαστάσεων θα είναι λίγο μικρότερο ώστε να χωρέσουν όλα επιπλέον μοντέλα που θα δούμε. Και αυτό επειδή η Mini θα προχωρήσει σε μία νέα εποχή αφού πέρα από το νέο Countryman (θα το δούμε το 2022 και θα έχει και τουλάχιστον μία EV έκδοση, εννοείται και plug-in υβριδική) θα παρουσιάσει και ένα νέο κόμπακτ SUV (πιθανότατα μεγαλύτερο από το Countyman).

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη του νέου Mini, με το τρίθυρο να αποτελεί την αιχμή του δόρατος, θα υπάρχει μια νέα πλατφόρμα που θα υποδέχεται εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα βενζίνης (ντίζελ εκδόσεις πιθανότατα δεν θα υπάρξουν), καθώς και πλήρως ηλεκτρικές μηδενικών ρύπων. Λογικά θα συνεχίσουν και οι καυτές εκδόσεις Cooper S και JCW, έστω και βαρέως υβριδοποιημένες.