Το μίνι ηλεκτρικό One της σουηδικής Uniti θα ξεκινά από περίπου 17.000 ευρώ


Η λίστα των (online) παραγγελιών του άνοιξε και οι πρώτοι θα γίνουν μέλη στο “Uniti’s Founders Club” με όφελος τις αναβαθμίσεις του λογισμικού για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/10/2019

Από τα μέσα του 2020 η σουηδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Uniti θα πουλά το πρώτο της μοντέλο, το One, τόσο στη Σουηδία όπου είναι η έδρα της όσο και στη Μεγάλη Βρετανία. Όπου κατασκευάζεται και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Norfolk.

Το Uniti One είναι ένα μίνι, με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο και από πίσω του να υπάρχουν θέσεις για δύο επιβάτες. Δίπλα στο τιμόνι του υπάρχουν δύο οθόνες, οι περισσότερες λειτουργίες ελέγχονται από το λογισμικό Android Automotive της Google, ενώ για την επιλογή των P, D και R του αυτόματου κιβωτίου υπάρχουν ισάριθμα μπουτόν στο ταμπλό. Όσο για την είσοδο στο One και την εκκίνησή του χρησιμοποιείται μια εφαρμογή για smartphones.

To ηλεκτρικό αυτοκινητάκι των μόλις 600 kg κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 70 PS, ο οποίος το επιταχύνει από στη στάση έως τα 50 km/h σε 4,1 sec και έως τα 100 km/h σε 9,9 sec. Όσο για την τελική του ταχύτητα φτάνει τα απόλυτα ικανοποιητικά για τις διαστάσεις του 120 km/h.

Η βασική έκδοση του Uniti One ξεκινά από περίπου 17.000 ευρώ, μετά την αφαίρεση των κρατικών επιχορηγήσεων και έχει μια μπαταρία 12 kWh που επαρκεί για την κάλυψη 150 χιλιομέτρων. Προαιρετικά υπάρχει και μπαταρία 24 kWh, η οποία ανεβάζει την αυτονομία στα 300 km.