Το Mini πάει διακοπές με την Convertible Seaside Edition (photos)


Το Mini Convertible γιορτάζει τα 30 χρόνια στιλ και fun-to-drive χαρακτήρα με την Seaside Edition, παίρνοντας τα χρώματα της θάλασσας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW MEDIA
  • 22/12/2022

Το Mini Convertible αποτελεί το μοναδικό premium κάμπριο στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, και γιορτάζει τα 30 χρόνια επιτυχιών σε αυτήν. Τιμώντας τη θάλασσα και εμπνευσμένη από την ηρεμία που προσφέρει ο ήχος των κυμάτων στην παραλία, η Mini παρουσιάζει το Mini Convertible Seaside Edition.

Η συγκεκριμένη έκδοση του επιτυχημένου μοντέλου θα είναι διαθέσιμη τόσο στο Cooper αλλά και το Cooper S, ενώ δύο χρωματικές επιλογές θα προσφέρονται από την εταιρεία: Caribbean Aqua και Nanuq White. Ο άνεμος και η αλμύρα της θάλασσας είναι τα στοιχεία που ενέπνευσαν τη δημιουργία της συγκεκριμένης έκδοσης.

Το Mini Cooper S φέρει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,0 L, ο οποίος έχει ισχύ 178 PS και κάνει τα 0-100 σε 7,2 sec. Αντίστοιχα, το Mini Cooper είναι ένα όχημα που δίνει την αίσθηση των καρτ, χρησιμοποιώντας έναν τρικύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 136 PS.

Η έκδοση Seaside Edition θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2023, υπογραμμίζοντας τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, μέσω του ιδιαίτερου σχεδιασμού, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Μια διπλή γραμμή διατρέχει το αμάξωμα στα πλαϊνά, ενώ η επιγραφή '30' είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος, τιμώντας τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του. Το λευκό και το μπλε εναλλάσσονται, θυμίζοντας τον γαλάζιο συννεφιασμένο ουρανό.

Το μοντέλο φέρει την επιγραφή 'Seaside' στο πλαϊνό και το πίσω μέρος, ενώ τροχοί 18 ιντσών με ιδιαίτερο σχεδιασμό Pulse Spoke, έχουν τοποθετηθεί, προκειμένου να θυμίζουν την κίνηση των κυμάτων. 

Το εσωτερικό του Mini Convertible Seaside Edition είναι επίσης εμπνευσμένο από τη θάλασσα, φέροντας τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό. Οι δύο λευκές γραμμές του εξωτερικού μεταφέρονται και στις πόρτες της καμπίνας του κάμπριο, με την ίδια επιγραφή 'Seaside' να είναι επίσης παρούσα. Τα καθίσματα είναι ντυμένα με δέρμα σε Carbon Black χρωματισμό, ενώ οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του εσωτερικού έρχονται σε πλήρη αρμονία με τους χρωματισμούς του αμαξώματος, Caribbean Aqua και Nanuq White αντίστοιχα.

Ο οδηγός του Mini Convertible Seaside Edition έχει στη διάθεσή του την τελευταία έκδοση των συστημάτων λειτουργίας της Mini, όσον αφορά τις τεχνολογικές προσθήκες που φέρει το μοντέλο. Οι λειτουργίες του οχήματος, ο ήχος, η επικοινωνία, η πλοήγηση, οι εφαρμογές, αλλά και το υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης, προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης.