Το Mini Remastered Oselli Edition της David Brown ξεπερνά τις 100.000 ευρώ


H David Brown παρουσίασε για τα 60 χρόνια του Mini μια ειδική έκδοση που κατά πάσα πιθανότητα σπάει όλα τα ταμεία από πλευράς τιμής αγοράς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/9/2019

Η βρετανική εταιρεία Davis Brown είναι μεν γνωστή για τα ρετρό GT της αλλά είναι σχεδόν διάσημη για τα αναπαλαιωμένα και αναβαθμισμένα -τα ονομάζει Remastered- κλασικό Mini της. Η David Brown μπορεί να μην έδωσε το παρόν στην έκθεση της Φρανκφούρτης αλλά σε μια εκδήλωση που έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της έκθεσης για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίασε την ειδική έκδοση Osellui Edition των Remastered Mini της.

Φυσικά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την παρουσίαση του αρχέτυπου του Αλέξανδρου Ισιγόνη. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ειδικής έκδοσης που θα κατασκευαστεί μόλις σε 60 αντίτυπα είναι ότι θα είναι διαθέσιμη με τέσσερις ή με δύο θέσεις. Η πρώτη κοστολογείται περίπου 109.000 ευρώ με τους φόρους που αντιστοιχούν στη Μεγάλη Βρετανία και η δεύτερη 120.000 ευρώ.

Για αυτά τα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα παίρνει κανείς μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνήσιου κινητήρα Α- Series, που έχει μεγαλώσει στα 1.420 κυβικά. Η Oselli, που ειδικεύεται στα κλασικά μοντέλα, του έχει αυξήσει την ιπποδύναμη κατά 40%, με αποτέλεσμα να ξεπερνά του 100 PS, χρησιμοποιώντας και άλλες πολλαπλές. Το κιβώτιο είναι ένα πέντε σχέσεων, υπάρχουν ειδικά αμορτισέρ της Spax και αναβαθμισμένα φρένα, ενώ οι ζάντες είναι 13 in.