Το Mitsubishi ASX πετάει το «κοστούμι» του Renault Captur - Η νέα γενιά αναπτύσσεται από το μηδέν


Οι... κακίες που ειπώθηκαν μετά την παρουσίαση του νέου Mitsubishi ASX, οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση να επισπεύσει την έλευση της νέας γενιάς. Πότε αναμένεται να παρουσιαστεί; 

  • 16/3/2023

Η έλευση του νέου Mitsubishi ASX τον περασμένο Σεπτέμβριο πυροδότησε τις... κακές γλώσσες και προκάλεσε μεγάλη κουβέντα. Βλέπετε κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι την επιλογή της εταιρείας να πατήσει πάνω στο Renault Captur, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, παρουσιάζοντας έναν «κλώνο».

Οι διαφοροποιήσεις ήταν ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με το μοντέλο να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault, στο Valladolid της Ισπανίας όπου πριν από μερικές μέρες υπάλληλοι πιάστηκαν στα «πράσα» να κλέβουν ανταλλακτικά.

Τα πιο αιχμηρά σχόλια που γράφτηκαν στα social media για το νέο ASX έκαναν λόγο για άδοξο τέλος της ιαπωνικής φίρμας το οποίο δεν είναι αντάξιο της βαριάς ιστορίας που κουβαλά. Η Mitsubishi ωστόσο έρχεται για να τους διαψεύσει. Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η φίρμα έλαβε σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις και πήρε την απόφαση να ξεκινήσει άμεσα την ανάπτυξη της νέας γενιάς του ASX, με τις ημέρες του τρέχοντος μοντέλου να είναι μετρημένες.

Όπως αναφέρουν ισπανικά μέσα, ο κύκλος ζωής του ASX θα είναι μικρότερος από αυτόν του Renault Captur, με το δεύτερο να ετοιμάζεται να δεχθεί facelift ώστε να πάρει ώθηση και να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική πορεία του.

Το νέο Mitsubishi ASX θα σχεδιαστεί από το μηδέν και θα κυκλοφορήσει στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV με στόχο να καρπωθεί το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο. Η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει προς το τέλος του 2024.

Η απόφαση της Mitsubishi, η οποία πάρθηκε σε συνεννόηση με τη «σύμμαχο» Renault, εντάσσεται στο σχέδιο της εταιρείας που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες και χαράσσει το μονοπάτι πάνω στο οποίο θα κινηθεί τα επόμενα χρόνια, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον εξηλεκτρισμό της γκάμας.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε γνωστό ότι το 2024 θα επανέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά το Outlander στην plug-in hybrid, τετρακίνητη εκδοχή του. Το μοντέλο θα βασιστεί στην αντίστοιχη έκδοση πρώτης γενιάς, η οποία πούλησε πάνω από 200.000 αντίγραφα στην Ευρώπη από την κυκλοφορία της το 2013.