To Mitsubishi Space Star θα γίνει SUV


Η Mitsubishi θα μεγαλώσει τη γκάμα των SUV της και αυτό που θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας της θα αντικαταστήσει και το Space Star.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/7/2018

To Space Star της Mitsubishi παρόλο που βρίσκεται στην αγορά από το 2012 πρακτικά δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί στην κλάση των supermini. Ειδικά στη χώρα μας. Για το μέλλον του η Mitsubishi αναμένεται να εγκαταλείψει το παραδοσιακά στυλ αμαξώματός του και να ποντάρει, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες, σε μια εικόνα SUV.

Έτσι ο διάδοχος του Space Star θα είναι σημαντικό πιο μεγάλος και θα είναι ένα μικρό SUV, το οποίο στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας θα τοποθετείται ακριβώς κάτω από το Eclipse Cross. Όσο για τους πιο σημαντικούς ανταγωνιστές του θα είναι το Hyundai Kona, Kia Stonic και Peugeot 2008.

H βάση του θα είναι το πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί στη δεύτερη γενιά του Nissan Juke όσο και σε αυτήν του Renault Captur, ενώ κοινά με αυτά θα είναι και τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία θα μπορεί να εξοπλιστεί.

Ο βασικός του κινητήρας θα είναι ένας βενζίνης 900 cc, που με τη βοήθεια turbo θα αποδίδει 85 PS, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η γκάμα του θα περιλαμβάνει και το νέο diesel των 1.500 cc του ομίλου. Και κατά πάσα πιθανότητα στην εκδοχή του των 90 ίππων.