Το μυθικό Rezvani Hercules 6x6 φτάνει τους 1.319 ίππους! (Video)


Η Rezvani Motors δημιούργησε το εξάτροχο 4x4 Hercules, το ισχυρότερο αντίστοιχο όχημα παραγωγής στον κόσμο, για να κερδίσει με διαφορά στο παιχνίδι των εντυπώσεων που είναι απαραίτητο σε ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης υποκατηγορίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΤΙΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/11/2020

Ως τώρα, γνωρίζαμε κυρίως τη Mercedes-AMG G 63 6x6. Πλέον, το γερμανικό μοντέλο απέκτησε έναν ανταγωνιστή εκ των ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την Καλιφόρνια. Η Rezvani Motors ιδρύθηκε το 2014 από τον κ. Ferris Rezvani, έναν σχεδιαστή ο οποίος αποφάσισε να συστήσει τη δική του εταιρεία. Το Hercules 6x6 είναι το πρόσφατο δημιούργημα αυτής και πρόκειται για ένα εντυπωσιακό στην όψη μοντέλο με τρεις άξονες τροχών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ήταν μικρός ο κ. Rezvani είχε όνειρο να γίνει πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, όπως ο πατέρας του. Ωστόσο, μεγαλώνοντας, αποφάσισε να γίνει σχεδιαστής αλλά δεν ξέχασε τον παιδικό απραγματοποίητο πόθο του. Θέλησε να δημιουργεί αυτοκίνητα που να προσφέρουν αίσθηση επιτάχυνσης η οποία να παραπέμπει σε αυτή ενός μαχητικού αεροσκάφους.

Το Hercules 6x6 διατίθεται σε τέσσερις εκδοχές αναφορικά με τον κινητήρα που έχει κάτω από το καπό του. Έναν τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα μέγιστης ισχύος 264 PS, έναν V6 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων και μέγιστης απόδοσης 289 PS, έναν V8 Hemi 6,4 λίτρων μέγιστης ισχύος 507 PS και με τον κορυφαίο V8 χωρητικότητας επτά λίτρων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.319 PS και μέγιστη ροπή 1.341 Nm! Συγκριτικά, η Mercedes-AMG G 63 6x6 είχε μέγιστη ισχύ 544 PS και μέγιστη ροπή 760 Nm. 

Για τη δημιουργία τoυ Hercules 6x6 o κ. Rezvani δήλωσε σχετικά: «Εστιάσαμε την προσπάθειά μας να δείχνει το αμάξωμά του αθλητικό, η ανάρτησή του να έχει πολύ καλή απορροφητικότητα και να παρέχει καλή ποιότητα κύλισης, να έχει το σωστό μέγεθος, πολυτελές εσωτερικό και να επεκτείνει τις δυνατότητες κίνησης ενός οχήματος 6x6 όσο το δυνατόν περισσότερο γινόταν. Το νέο Hercules 6x6 είναι με διαφορά το πιο ανθεκτικό και το ισχυρότερο τέτοιο όχημα παραγωγής στον κόσμο».

Το μήκος του φτάνει τα 6.198 mm, το πλάτος του τα 2.144 mm και το ύψος του τα 2.007 mm. To μεταξόνιο μεταξύ του εμπρός και του μεσαίου άξονα είναι 3.505 mm, ενώ το συνολικό φτάνει τα 4.496 mm!

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του, εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων που προέρχεται από το Dodge Ram TRX. Η ανάρτησή του έχει δημιουργηθεί από τη Fox ειδικά για το αυτοκίνητο και ο οδηγός μπορεί να μπορεί να αυξάνει το ύψος της όποτε χρειαστεί στην εκτός δρόμου κίνηση.

Tο Hercules 6x6 μπορεί να κινηθεί είτε ως δικίνητο (6x2), είτε ως τετρακίνητο (6x4), είτε η δύναμη του κινητήρα να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς του (6x6). Αυτό γίνεται κατ’ επιλογή από τον οδηγό.

Η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 225.000 δολάρια (περίπου 191.000 ευρώ), για την έκδοση με τον μικρότερο κινητήρα και από τα 350.000 δολάρια (περίπου 276.000 ευρώ) για την έκδοση «Military». Το κόστος αγοράς για την  κορυφαία έκδοσή του φτάνει «περίπου το 1.000.000 δολάρια» (sic), δηλαδή περίπου 850.000 ευρώ. Το εσωτερικό του αποτελείται από καλής ποιότητας υλικά και (το αυτοκίνητο) είναι πολύ καλά εξοπλισμένο.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε το βίντεο που δημιούργησε η Rezvani για να προωθήσει εμπορικά το Hercules 6x6. Αξίζει να προσέξουμε τη συμπαραδήλωση που το συνοδεύει στην αρχή του. Ποιος είπε ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ξοφλήσει;