Το νέο Audi A3 δεν θα έχει ανοιχτή έκδοση


Η παρουσίαση του νέου A3 θα συνδυαστεί και με ένα εξ ορθολογισμό των διαθέσιμων αμαξωμάτων της γκάμας του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/8/2019

To Audi A3 είναι σε τροχιά αντικατάστασης από ένα νέο μοντέλο και από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας προκύπτουν κάποια νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διαμόρφωση της γκάμας του. Η οποία σήμερα αποτελείται από το τρίθυρο και το πεντάθυρο Sportback, το Sedan και το Cabriolet.

Από αυτές φυσικά και δεν θα συνεχίσουν όλες, με πρώτη και καλύτερη την τρίθυρη μιας και η ζήτηση για το συγκεκριμένο τύπο αμαξώματος έχει ουσιαστικά μηδενιστεί. Άλλωστε και η ίδια η Audi δεν διαθέτει πλέον τρίθυρη έκδοση ούτε για το μικρότερο A1, που είναι πιο νεανικό και έχει ακόμα λιγότερα οικογενειακά χαρακτηριστικά.

Η μικρή ζήτηση είναι και ο λόγος που το καινούργιο Α3 δεν θα έχει ούτε ανοιχτή έκδοση. Έτσι λοιπόν το τρέχον cabriolet, που ξεχωρίζει για την ακαμψία του και την ποιότητα της κατασκευής του, θα είναι το τελευταίο της σειράς.

Έτσι όποιος θα θέλει στο μέλλον ένα ανοιχτό Audi θα έχει στην ουσία δύο επιλογές, το διθέσιο TT Roadster και το αντίστοιχο τετραθέσιο Α5. Φυσικά υπάρχει και το ανοιχτό R8, αλλά αυτό παίζει σε δική του κλάση.

Πέρα από το Α3 Sportback, που θα είναι η βασική έκδοση αμαξώματος, θα παραμείνει στη γκάμα και στο Sedan, που έχει δημιουργήσει ένα δικό του κοινό.