To νέο βιβλίο της Bentley κοστίζει περισσότερο και από ένα καλό σπίτι


Στον κόσμο της Bentley είναι απόλυτα φυσιολογικό ένα βιβλίο με την ιστορία της να κοστίζει 230.000 ευρώ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/5/2019

Υπάρχουν δεκάδες αντικείμενα που δοξολογούν την ματαιοδοξία και την επίδειξη χρημάτων, και σ' αυτά έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα. Πρόκειται για το βιβλίο της Bentley με την ιστορία της εταιρίας το οποίο κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά στα 230 χιλιάδες ευρώ

Βέβαια δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο που μπορεί να αγοράσει μεγάλο πλήθος "αναγνωστών". Θα κατασκευαστεί σε μόλις 7 κομμάτια ένα για κάθε ήπειρο. Φτιάχτηκε σε συνεργασία με την εταιρία Opus και η έκδοση 100 Carat Edition είναι "φιλοτεχνημένη" με διαμάντια συνολικού βάρους 100 καρατίων και έχει και επιλογές για λευκό χρυσό ή πλατίνα για την υπόλοιπη διακόσμηση.

Για όσους το βρίσκουν λίγο ακριβό, η Bentley το προσφέρει και σε μία «φθηνή» έκδοση, χωρίς τα διαμάντια, με κόστος στα 14.000 ευρώ. Η έκδοση αυτή λέγεται Mulliner Edition και θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 κομμάτια. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της εταιρίας μπορούν μετά από συνεννόηση να περάσουν και το δικό τους όχημα μέσα στις σελίδες του βιβλίου, το οποίο έχει γραμμένο το όνομά τους στο εξώφυλλο με χρυσό ή ασήμι. 

Για τα "φτωχαδάκια υπάρχει και η έκδοση Centenary Edition με κόστος γύρω στα 3.500 ευρώ, το οποίο και αυτό θα φτιαχτεί σε μόλις 500 κομμάτια. Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της εταιρίας από την αρχή της και έχει πάνω από 800 σελίδες με φοβερές φωτογραφίες από αγώνες του παρελθόντος αλλά και από την σύγχρονη πορεία της Bentley.

Kατασκευάζεται από εξειδικευμένους μάστορες οι οποίοι χρησιμοποιούν το ίδιο δέρμα που υπάρχει και στα αυτοκίνητα της Βentley και το κάθε βιβλίο ζυγίζει περίπου 30 κιλά, είναι περίπου ένα μέτρο φαρδύ ενώ όταν ανοίγουν κάποιες αφίσες που έχουν ενσωματωθεί φθάνουν σε πλάτος τα δύο μέτρα!