Το νέο βιομηχανικό cloud της Volkswagen


Η Volkswagen, ασχέτως με το θέμα του Κορωνοϊού, φαίνεται να προχωρά κανονικά το πρόγραμμα Industrial Cloud, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των γραμμών παραγωγής της κατά 30%!

  • 30/4/2020

Το νούμερο αυτό, από μόνο του, είναι σοκαριστικό, καθώς τα εργοστάσια αυτοκινήτων χρησιμοποιούν κατά κανόνα ώριμες τεχνολογίες και πρακτικές. Παρόλα αυτά, η Volkswagen δείχνει να στηρίζει πολλά σε αυτό το Industrial Cloud. Μέσα στο 2020 αναμένεται να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 18 εργοστάσια του ομίλου, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, οι ιθύνοντες υποστηρίζουν ότι σημειώνεται καλή πρόοδος σε αυτή τη μετάβαση και πλέον οι ρυθμοί ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο.

Το Industrial Cloud, ως πρόγραμμα, έχει δύο βασικούς στόχους. Την αύξηση της αποδοτικότητας των εργοστασίων και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Για το σκοπό αυτό ο όμιλος Volkswagen έχει βασιστεί στην τεχνολογία της Amazon Web Services και στη Siemens, που αναλαμβάνει την εγκατάσταση. Όταν τα δεδομένα από 124 συνολικά εργοστάσια θα αξιολογούνται και θα διαχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο, το όφελος αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα δις. Ευρώ.

Σε πρώτη φάση η όλη μετατροπή αφορά 15 διαφορετικές εφαρμογές, οι οποίες θα γίνονται κοινές σε όλα τα εργοστάσια. Ο στόχος εδώ είναι η έγκαιρη συντήρηση των μηχανών και η μείωση της επανεπεξεργασίας των οχημάτων, μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Και μόνο από αυτά τα δύο στοιχεία αναμένεται μία μείωση εξόδων της τάξης των 200 εκ. ευρώ, μέχρι τα τέλη του 2025.

Κατά την προσέγγιση «brownfield», δεδομένα από εκατοντάδες χιλιάδες μηχανές και τμήματα εργοστασίων θα καταγράφονται ανά πάσα στιγμή και θα μεταφέρονται για επεξεργασία σε μία μικρή πόλη της Γερμανίας, από όλο τον κόσμο. Ήδη 220 τεχνικοί δουλεύουν επάνω σε αυτό, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να έχουν φτάσει τους 500. Μέσα από έναν οικονομικά αποδοτικό και τυποποιημένο τρόπο συλλογής και οργάνωσης δεδομένων εγκατάστασης στο Industrial Cloud, αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών κατασκευής και logistics της Volkswagen.