Το νέο concept της Bentley θα αποκαλύπτει το μέλλον της μάρκας


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πρώτων 100 χρόνων της η Bentley θα δείξει ένα πρωτότυπο για το πώς φαντάζεται τα αυτοκίνητά της σε 30 χρόνια από τώρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/5/2019

H Βentley συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής και φυσικά, όπως συνήθως συμβαίνει με αυτές τις σημαντικέ επετείους, έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων, την παρουσίαση της νέας γενιάς της λιμουζίνας της, της Flying Spur, που έχει πολλά κοινά με την Continental GT αλλά και ενός πρωτότυπου,

Για το τελευταίο πολύ λίγα έχουν γίνει γνωστά και το βέβαιο είναι πως η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 10 Ιουλίου, ενώ οι φήμες αναφέρουν πως ίσως πρόκειται για ένα κουπέ με τις χαρακτηριστικές αναλογίες της μάρκας.

Αυτό που ανακοινώνεται επίσημα είναι πως το συγκεκριμένο concept αποτελεί μια προβολή στο μέλλον της Bentley και μάλιστα έπειτα από μια τριακονταετία. Θα παρουσιάζει δηλαδή τόσο την αισθητική εξέλιξη των μοντέλων της όσο και στην τεχνολογική. O Stefan Sielaff, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Βρετανικής εταιρείας ανάφερε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα διαστημόπλοιο, αλλά κάτι που θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Bentley. Επίσης οι τεχνολογικές προβλέψεις μας φτάνουν την τριακονταετία».

Το ενδιαφέρον είναι, όπως ανέφερε και πάλι ο Sielaff, πως το συγκεκριμένο πρωτότυπο εξελίσσεται με άκρα μυστικότητα εδώ και δύο χρόνια από μια μικρή ομάδα και εκτός του κεντρικών εγκαταστάσεων της μάρκας στο Crew.