Το νέο Dodge Challenger θα είναι υβριδικό, όπως και το Ford Mustang


Οι νέες αυστηρές προδιαγραφές ρύπων και η ανάγκη για μικρότερες καταναλώσεις θα επηρεάσουν και τα δημοφιλή στις ΗΠΑ muscle cars.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/1/2019

Τα αμερικάνικα muscle cars είναι τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές στην επικαιρότητα. Κυρίως με τις ολοένα και πιο ισχυρές κορυφαίες εκδόσεις τους. Οι οποίες ξεπερνούν τα 700 PS όπως στο Dodge Challenger SRT Hellcat (717) ή το top Ford Mustang, το Shelby GT500. Το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες μόλις μέρες στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα οι νέες τους γενιές θα είναι τελείως διαφορετικές, τόσο σε ότι αφορά το πλαίσιό τους όσο και τους κινητήρες τους. Το υπάρχον Challenger π.χ. βασίζεται σε ένα πλαίσιο που προσεγγίζει τη 15ετία, με αποτέλεσμα να ζυγίζει πάνω από 2.000 kg.

Xαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Mike Manley, του νέου CEO της FCA (Fiat Chrysler Automobiles), ο οποίος είπε «το μέλλον των αμερικάνικων muscle cars δεν είναι οι υπερτροφοδοτούμενοι V8 με τα 700+ PS. Είναι ο εξηλεκτρισμός».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Dodge εξελίσσει μια υβριδική υποβοήθηση που θα πλαισιώνει έναν V6 με διπλά turbo. Το σύνολο θα θυμίζει ως προς τη διάταξη και τη λειτουργία του το αντίστοιχο της υβριδική Porsche Panamera.

Φυσικά προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι ανταγωνιστές της Dodge. Έτσι λέγεται πως η Ford ετοιμάζει ένα turbo τετρακύλινδρο η απόδοση του οποίου μαζί με το υβριδικό σύστημα που θα τον συνοδεύει θα κυμαίνεται στα επίπεδα του σημερινού V8.