Το νέο Fiat 500XL θα είναι ένα πραγματικό SUV


Μεγαλύτερο σε διαστάσεις και με ένα ξεκάθαρο SUV προσανατολισμό θα είναι ο διάδοχος των μέχρι σήμερα γνωστών Fiat 500X και Fiat 500L.

  • ΠΗΓΗ: KLEBER SILVA
  • 31/5/2020

Ακόμα και ο πλέον πιστός οπαδός της Fiat αντιλαμβάνεται ότι η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο αναζητά εναγωνίως μια σανίδα σωτηρίας, η οποία θα τις επιτρέψει να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει μετά από ατυχέστατους χειρισμούς.

Η συγχώνευση με το PSA Group αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία την οποία φυσικά οι Ιταλοί δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη, σχεδιάζοντας ήδη την ανασύνταξη της γκάμας του πάνω στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία των γάλλων.

Το μικρομεσαίων διαστάσεων SUV της Fiat είναι ένα από τα μοντέλα που θα επιχειρήσει να βγάλει την ιταλική φίρμα από την εμπορική απομόνωση όχι όμως και το μοναδικό, μιας και ο εξορθολογισμός της γκάμας του Fiat 500 δείχνει ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός παρεμφερούς σε χαρακτήρα και διαστάσεις αυτοκινήτου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την κατάργηση των μέχρι σήμερα γνωστών Fiat 500X και Fiat 500L και τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα συνδυάζει τον εκδρομικό χαρακτήρα του πρώτου με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα του δεύτερου.

Με λίγα λόγια το Fiat 500XL θα είναι ένα SUV με τις διαστάσεις ενός Peugeot 3008, από το οποίο είναι πολύ πιθανόν να δανείζεται όχι μόνο την πλατφόρμα αλλά και αρκετά από τα μηχανικά μέρη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής φίρμας, O. Francois, η ιδέα ενός αυτοκινήτου με τα χαρακτηριστικά τόσο του 500X όσο και του 500L έχει ήδη πέσει στο τραπέζι, η υλοποίησή της ωστόσο θα καθυστερήσει δίνοντας τον χρόνο σε άλλες προτάσεις της Fiat να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, η σχεδιαστική προσέγγιση του Kleber Silva είναι άκρως ενδιαφέρουσα, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν οι τρόποι ώστε η Fiat να αποκτήσει ξανά τη λάμψη και τη ζωντάνια που τη διέκριναν στο παρελθόν.