Το νέο Ford B-MAX κέρδισε το βραβείο "AUTOBEST 2013"


Το νέο Ford B-MAX κέρδισε το βραβείο “AUTOBEST 2013”, σύμφωνα με απόφαση διακεκριμένων δημοσιογράφων του αυτοκινήτου από 15 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

  • 14/12/2012

Το νέο Ford B-MAX κέρδισε το βραβείο “AUTOBEST 2013”, σύμφωνα με απόφαση διακεκριμένων δημοσιογράφων του αυτοκινήτου από 15 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Το νέο B-MAX χαρακτηρίστηκε ‘cool’ από την κριτική επιτροπή, η οποία αποκάλεσε τον 1000άρη EcoBoost  ‘απίστευτο’, την ποιότητα ‘εντυπωσιακή’ και το Easy Access Door System ‘ευφυές’. Το B-MAX είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που κερδίζει το βραβείο AUTOBEST.

«Το B-MAX είναι ένα εξαιρετικό, έξυπνο νέο αυτοκίνητο» δήλωσε ο Ilia Seliktar, Πρόεδρος του AUTOBEST. «Είναι το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς μία κολόνα B, αλλά με δύο  κολόνες B στις πόρτες. Αυτό το βραβείο δείχνει στους Ευρωπαίους πελάτες ότι ένα μοντέλο με καλή σχέση αξίας/τιμής μπορεί να είναι και ‘cool’».

Τα μέλη της Επιτροπής από Βουλγαρία, Τσεχία, Κύπρο, Κροατία, FYROM, Ελλάδα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία και Ουκρανία , αξιολόγησαν κάθε υποψήφιο όχημα σύμφωνα με 13 διαφορετικά κριτήρια, ανάμεσα στα οποία τιμή, κατανάλωση και σχεδίαση. Το νέο B-MAX επικράτησε συγκεντρώνοντας 830 βαθμούς. Επτά από τους 15 κριτές αποκάλεσαν το μικρομεσαίο πολυμορφικό μοντέλο της Ford γενικό νικητή.

«Το νέο B-MAX έχει αλλάξει πραγματικά τις προσδοκίες των πελατών από ένα μικρό αυτοκίνητο» δήλωσε η Barb Samardzich, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Αυτό το περίοπτο βραβείο αποτελεί απόδειξη αφενός της καινοτόμου δουλειάς της ομάδας προϊοντικής εξέλιξης, αφετέρου της εξαιρετικής ποιότητας που επιτυγχάνεται στο νέο εργοστάσιο παραγωγής μας στη Ρουμανία».

Η πανίσχυρη έκδοση 120 PS του βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost – ‘Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς’ – έχει εκπομπές CO2 114 γραμ./χλμ. και κατανάλωση 4,9 λίτ./100 χλμ. Το B-MAX διαθέτει επίσης τους καλύτερους στην κατηγορία κινητήρες diesel 1.5 και 1.6 Duratorq TDCi. Η έκδοση 1.6 95 PS έχει εκπομπές CO2 104 γραμ./χλμ. και κατανάλωση λίτ./100 χλμ.

Το Easy Access Door System του Ford B-MAX προσφέρει απαράμιλλη πρόσβαση για επιβάτες και αποσκευές μέσω ενός συνδυασμού κλασικών εμπρός θυρών (με μεντεσέ) και συρόμενων πίσω θυρών που ενσωματώνουν τις κεντρικές κολόνες του αμαξώματος. Με τις καλύτερες δυνατότητες  συνδεσιμότητας συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας του, το B-MAX περιλαμβάνει επίσης το σύστημα SYNC της Ford με λειτουργία Emergency Assistance, που έχει σχεδιαστεί για να καλεί το κέντρο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Το Σεπτέμβριο, το νέο B-MAX κέρδισε το Βραβείο Autonis ως το ‘Πιο Όμορφο Μικρό Πολυμορφικό του 2012’ σε ψηφοφορία των αναγνωστών του Γερμανικού Περιοδικού  Auto Motor und Sport. Επίσης αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια Euro NCAP για την ασφάλειά του από τον ανεξάρτητο οργανισμό διεξαγωγής crash test Euro NCAP.