Το νέο Ford B-MAX, Νο1 μικρό πολυμορφικό στην Ευρώπη


Οι Ευρωπαίοι αγόρασαν περισσότερα από 38.000 B-MAX το πρώτο εξάμηνο του 2013.

  • 28/8/2013

Το νέο Ford B-MAX αναδείχτηκε best-seller στην κατηγορία μικρών πολυμορφικών στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με την ανάλυση στοιχείων ταξινομήσεων της Polk για τη Ford.

Το Ford B-MAX κατέκτησε μερίδιο 15,8% στις πωλήσεις μικρών πολυμορφικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, με 38.000 οχήματα στις 19 παραδοσιακές αγορές της Ford. Η παραγωγή του B-MAX ξεκίνησε στα μέσα του 2012, με πλήρη διαθεσιμότητα στην αγορά από το Νοέμβριο.

Το B-MAX ξεπέρασε σε πωλήσεις μοντέλα όπως τα Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz και Opel/Vauxhall Meriva το πρώτο εξάμηνο του 2013.  Ο επιταχυνόμενος ρυθμός πωλήσεων ανέβασε το B-MAX στην πρώτη θέση της κατηγορίας του σε σημαντικές αγορές της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου το δεύτερο τρίμηνο. Επίσης αναδείχτηκε best-seller σε Βέλγιο/ Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Νορβηγία το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Οι προηγμένες τεχνολογίες είναι καθοριστικός παράγοντας στην επιτυχία του B-MAX, με περισσότερους από το 80% των Ευρωπαίων πελατών να παραγγέλνουν σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητικό έλεγχο και λειτουργία Emergency Assistance – βραβευμένη με Euro NCAP Advanced – με την οποία ειδοποιείται το τοπικό κέντρο υπηρεσιών επείγουσας ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος στις 26 γλώσσες που ομιλούνται σε 40 περιοχές στην Ευρώπη.

Ο βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford – Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για το 2012 και 2013 – επιλέχθηκε από το 43% των αγοραστών του B-MAX. Το 22% επέλεξε το βραβευμένο με Euro NCAP Advanced Active City Stop, που παρακολουθεί την κυκλοφορία και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα αν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα, ενώ το 12% προτίμησε τη Rear View Camera.

«Γνωρίζαμε ότι με το νέο B-MAX είχαμε ένα πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο στα χέρια μας, κυρίως λόγω του Ford Easy Access Door System που οι πελάτες αξιοποιούν καθημερινά με νέους τρόπους» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Όπως επιβεβαιώνουν οι αριθμοί πωλήσεων, ο μοναδικός συνδυασμός ευρηματικής σχεδίασης και ευφυούς τεχνολογίας του B-MAX έχει αλλάξει τις προσδοκίες των πελατών από ένα μικρό αυτοκίνητο».

Το B-MAX υιοθετεί το Ford Easy Access Door System που παρέχει απαράμιλλη πρόσβαση για επιβάτες και αποσκευές μέσω των εμπρός και των συρόμενων πίσω θυρών – με ενσωματωμένες κολόνες. Το B-MAX βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών σύγκρουσης Euro NCAP. Το αυτοκίνητο προσφέρει την τεχνολογία Ford MyKey, πρωτιά για τη βιομηχανία, που επιτρέπει στους γονείς να θέτουν περιορισμούς σε νεαρούς οδηγούς, προάγοντας έτσι την ασφάλεια.

Το B-MAX κέρδισε πέρσι το διεθνές βραβείο ‘AUTOBEST 2013’, ενώ με το Autonis Award αναγνωρίστηκε ως το ‘Πιο Όμορφο Μικρό Πολυμορφικό του 2012’ από τους αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού Auto Motor und Sport.