To νέο Ford Focus ST δοκιμάζεται στην πίστα του Nürburgring (video)


Στο τελικό στάδιο των δοκιμών με τους ειδικούς να προχωρούν στις τελευταίες ρυθμίσεις βρίσκεται το δημοφιλές Focus ST.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/10/2018

Πολλές είναι οι φήμες γύρω από το Focus ST που στην εν λόγω περίπτωση και αν κρίνουμε από τον ήχο πρόκειται για έκδοση με αυτόματο κιβώτιο. Όσον αφορά για τον κινητήρα από πέρυσι υπήρχαν φήμες για κάποια hot εκδοχή εντός hightech 1.500άρη τούρμπο 4-κύλινδρου ελέω των νέων προδιαγραφών εκπομπών ρύπων αντικαθιστώντας το δίλιτρο μοτέρ. Και για να επιτευχθεί μία ισχύ κοντά στα 275 άλογα πιθανότατα να υπάρχει turbo μεταβλητής γεωμετρίας (όπως στο νέο 1.5 TSI της VW), άμεσος ψεκασμός αλλά και απομόνωση κυλίνδρων για χάρη της οικονομίας.

Αυτό όμως ήταν το ένα σενάριο που τελευταία επανήλθε από γερμανική κυρίως μέσα. Το άλλο σενάριο είναι πως το νέο Focus ST θα εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο 2,3 lt με την ισχύ του να φτάνει επίσης τους 275 ίππους που θα περνούν και μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με 6 σχέσεις στους μπροστινούς τροχούς.

Κατά τα υπόλοιπα το νέο Focus ST θα έχει ενισχυμένο πλαίσιο και ανάρτηση, όπως και ανάλογη ST εμφάνιση. Όπως και να έχει θα μάθουμε σύντομα περισσότερα αφού η προγραμματισμένη πρεμιέρα του νέου Ford Focus ST είναι για τον Μάρτιο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.