Το νέο Ford Focus ST θα έχει μοτέρ με χωρητικότητα 2,3 lt


Τον επόμενο μήνα ξεκινά το λανσάρισμα ενός από τα δημοφιλέστερα hatch της αγοράς που έχει να προβάλλει όπως πάντα τα κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/8/2018

Αν υπάρχει μία εταιρία που διατηρεί σεμνότυφο προφίλ και που απευθύνεται σε παθιασμένους οδηγούς με την γρήγορη οδήγηση προσφέροντας μοντέλα σε προσιτές τιμές πώλησης, τότε μιλάμε για την Ford. Εν αναμονή του καταπληκτικού ολοκαίνουργιου Fiesta ST, στο διαδίκτυο έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν οι πρώτες πληροφορίες που θέλουν την αντίστοιχη έκδοση του Focus να έχει κάτω από το καπό της έναν αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο Ecoboost.

Ο οποίος θα αντικαταστήσει τον δίλιτρο, θα έχει χωρητικότητα 2,3 lt με την ισχύ του να φτάνει τους 250 PS και να περνά μέσω χειροκίνητου κιβωτίου με 6 σχέσεις στους μπροστινούς τροχούς. Κατά τα υπόλοιπα το νέο Focus ST θα έχει ενισχυμένο πλαίσιο και ανάρτηση, όπως και ανάλογη ST εμφάνιση.

Κάπως έτσι μπαίνουν τέλος στις φήμες για μία ισχυρότερη εκδοχή του τρικύλινδρου μοτέρ από το Fiesta ST αφού το μεγαλύτερο σασί απαιτεί ένα μηχανικό σύνολο με μεγαλύτερη αξιοπιστία και αντοχή. Όσο για την επίσημη πρεμιέρα του αυτή αναμένεται να γίνει αρχές 2019.