Το νέο Ford GT Liquid Carbon ανεβάζει ισχύ και ήχο (video)


Το Ford GT υποδέχεται τη νέα χρονιά με αναβαθμίσεις απευθείας από την έκδοση πίστας του GT Mk II.   

  • 6/2/2020

Η Ford έχει τροποποιήσει το supercar της με τον twin-turbo 3.5-λίτρων V-6 να αποδίδει πλέον 660 ίππους σε σύγκριση με τους 647 στα μοντέλα του 2017 και του 2019 και είναι εξοπλισμένο με σύστημα εξάτμισης τιτανίου Akrapovic έχοντας και μακράν καλύτερο ήχο. Οι επιπλέον 13 ίπποι είναι αποτέλεσμα της νέας ρύθμισης του κινητήρα μαζί με βελτιωμένο σύστημα ψύξης, πιο ανθεκτικά έμβολα, πιο ισχυρούς πολλαπλασιαστές και βέβαια το σύστημα εξάτμισης τιτανίου. Η Ford αναφέρει επίσης ότι ο νέος κινητήρας προσφέρει ροπή σε μια ευρύτερη καμπύλη, ενώ το σύστημα εξάτμισης Akrapovic από τιτάνιο εξοικονομεί 9 κιλά και θα αντηχεί τις… κραυγές του κινητήρα EcoBoost με ακόμη πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Ο κινητήρας μπορεί επίσης να ψυχθεί καλύτερα λόγω των νέων αεραγωγών στο πίσω μέρος που αυξάνουν τη ροή του αέρα κατά 50%. Επιπλέον, μεγαλύτερα intercooler βοηθούν στη διατήρηση της μέγιστης ισχύος όταν ο κινητήρας λειτουργεί υπό πίεση. Επίσης, το πρόγραμμα «πίστας» της παραμετροποίησης των συστημάτων διαθέτει ακόμη πιο σκληρή ρύθμιση αμορτισέρ από ό, τι πριν.

Μαζί με τις μηχανολογικές αναβαθμίσεις, υπάρχουν δύο νέες επιλογές στην εμφάνιση του GT. Οι πελάτες μπορούν να το παραγγείλουν με αμάξωμα σε εμφάνιση ανθρακονήματος μαζί με ανθρακονημάτινες ζάντες και μια πλειάδα επιλογών για το εσωτερικό και τα φρένα. Όμως η πιο διάσημη εμφάνιση είναι αυτή της Gulf Racing Heritage που εξακολουθεί να διατίθεται αν και λίγο πιο φρεσκαρισμένη: οι πορτοκαλί και μπλε αποχρώσεις χωρίζονται από μαύρες γραμμές και ο αριθμός μέσα στο πλαίσιο από ανθρακόνημα από «9» έγινε «6». Αυτό το μοντέλο θα ολοκληρώσει την παραγωγή της GT με τις τελευταίες παραγγελίες να ολοκληρώνονται το 2022.