Το νέο Ford Kuga Hybrid έχει αυτονομία 1.000 km (video)


Διευρύνοντας τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων της η Ford προσθέτει μια νέα έκδοση του Kuga.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 18/11/2020

Το Kuga ήταν το πρώτο μοντέλο της Ford με υβριδική plug-in τεχνολογία και τώρα η Ford έρχεται να προσθέσει νέα υβριδική έκδοση που μπορεί να μην μπαίνει στην πρίζα, αλλά καταφέρνει να έχει 30% μεγαλύτερη αυτονομία. Για την ακρίβεια η αμερικανική εταιρία ανακοινώνει πως το Kuga Hybrid μπορεί να διανύσει έως 1.000 χιλιόμετρα με ένα ανεφοδιασμό!

Συγκεκριμένα, η μέση εργοστασιακή κατανάλωση σε κύκλο WLTP είναι στα 5,4 lt/100 km και το ρεζερβουάρ χωρά 54 lt αμόλυβδης. Όσον αφορά στην εκπομπή CO2 είναι στα 125 g/km. Σχετικά με τις επιδόσεις να πούμε πως τα πρώτα 100 km/h ολοκληρώνονται μέσα σε 9,1 sec.

Τώρα, σχετικά με το υβριδικό σύστημα είναι το γνωστό που γνωρίζουμε μεταξύ άλλων μοντέλων της Ford, όπως και από το Mondeo. Είναι αυτό που συνδυάζει τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 lt που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Τόσο η τροφοδότηση της ενέργειας όσο και η ανακτώμενη αποθηκεύεται σε μια μικρή μπαταρία 1,1 kWh, η οποία αποτελείται από 60 στοιχεία. Τέλος, να πούμε πως και αυτό το Kuga βγαίνει από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην Βαλένθια, στην Ισπανία.