To νέο Ford Maverick παίρνει μορφή


Η επιστροφή του Ford Maverick στη γραμμή παραγωγής έχει κλειδώσει και απομένουν οι λεπτομέρειες ώστε να πάρει την τελική του μορφή.

  • 11/3/2021

Η είδηση ότι το Ford Maverick επιστρέφει στη γραμμή παραγωγής δεν είναι νέα, αυτό ωστόσο που μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτό, ακόμα και από τους φίλους της μπλε οβάλ φίρμας είναι ότι η επόμενη γενιά του δημοφιλούς και στη χώρα μας SUV δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν.

Κι αυτό γιατί το νέο Maverick θα κληθεί να ενισχύσει την παρουσία της Ford στην κατηγορία των pickup, αποτελώντας επί της ουσίας το αυτοκίνητο που θα προσφέρει λύσεις σε εκείνους που αναζητούν μια πιο προσιτή πρόταση σε σχέση με τα ήδη γνωστά Ranger και F-150.

Με λίγα λόγια, το νέο Maverick θα αποτελέσει το μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό pickup στην γκάμα της Ford, εγκαταλείποντας το αμιγώς επιβατικό προφίλ ενός SUV.

Το νέο Ford Maverick θα κατασκευάζεται στο Μεξικό, απ’ όπου και θα διατίθεται στις αγορές της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής.

Αφετηρία θα αποτελέσει η πλατφόρμα που φιλοξενεί το Ford Bronco, ενώ κάτω από το καπό του διπλοκάμπινου pickup θα βρεθούν οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,5 και 2,0 λίτρων.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που μπορεί να συντηρήσει την ελπίδα διάθεσης του αυτοκινήτου και στην ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία η Ford κυριαρχεί στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.