Το νέο Ford Ranger Raptor ήρθε στις εκθέσεις στην Ελλάδα (Live photos-video)


Το «θηρίο» με τις απεριόριστες εκτός δρόμου δυνατότητες είναι πλέον στη χώρα μας και ο φωτογραφικός φακός του Car and Driver σας το παρουσιάζει!

  • 20/12/2022

Πριν από περίπου 1 μήνα, το Car and Driver είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το νέο Ford Ranger Raptor στην Ισπανία. Το απόλυτο sport pick-up, με εντυπωσιακές δυνατότητες, πουσαρισμένο V6 κινητήρα βενζίνης 3,0 L EcoBoost και 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πλέον, το «θηρίο» βρίσκεται στη χώρα μας, έφτασε στις εκθέσεις της Ford και ο φωτογραφικός φακός του Car and Driver το «συνέλαβε» στη Ford Car Center (Λεωφ. Συγγρού 371, Παλαιό Φάληρο) και σας το προσφέρει στο «πιάτο» σας από όλες τις γωνίες.

Επιβλητικό και θηριώδες, με ελαστικά all-terrain σε ζάντες 17 ιντσών και εντυπωσιακό προφυλακτήρα, το νέο Ford Ranger Raptor είναι ένα όχημα που όχι μόνο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο στο δρόμο, αλλά έχει σχεδιασθεί για να αποτελεί σημείο αναφοράς από όπου και εάν περάσει. Άσφαλτο και χώμα. Συμβάλλουν σε αυτό το προηγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο on-demand κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων και μπλοκέ διαφορικά εμπρός και πίσω, αλλά και οι επανασχεδιασμένες αναρτήσεις.

Άλλωστε, η απόσταση 27,2 εκατοστών από το έδαφος κάνει το αμάξωμα ακόμα πιο εντυπωσιακό και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις off road δυνατότητές του.

Με ισχύ 288 PS, ροπή 491 Νm και 7 επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, δεν σταματά πουθενά, παρόλο που το μικτό βάρος του ξεπερνά τους 3 τόνους!

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες του εσωτερικού, το νέο Ranger Raptor δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από ένα premium και hi tech αυτοκίνητο, με την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την ψηφιοποίηση.

Διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,4 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 12,0 ιντσών με το σύστημα SYNC 4 της Ford.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης, μεταξύ άλλων, κάμερα θέασης 360 μοιρών, σύστημα πλοήγησης, ενσωματωμένο Modem με σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto αλλά και κορυφαίο ηχοσύστημα B&O, στοιχεία που δύσκολα βρίσκει κανείς στην κατηγορία των Pick-Up.

Εκτός από τον κινητήρα EcoBoost, το Raptor θα είναι διαθέσιμο από την ερχόμενη άνοιξη και με πετρελαιοκινητήρα 2,0 L Βi-Turbo με απόδοση ισχύος 205 PS και 500 Nm ροπής.

Η τιμή του νέου Ranger Raptor ξεκινά από 71.610 €.

Απολαύστε το σε δράση, στο video που ετοίμασε το Car and Driver: