Το νέο Ford Ranger θα αποκαλυφθεί στις 24 Νοεμβρίου (Video)


H Ford Αυστραλίας, η οποία σχεδίασε και το νέο Ranger, έδωσε στη δημοσιότητα μερικές teaser φωτογραφίες του νέου pick-up, που θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 24 Νοεμβρίου.

  • 1/11/2021

Η Ford  Αυστραλίας κυκλοφόρησε ένα νέο teaser βίντεο και μερικές φωτογραφίες για να τονώσει το ενδιαφέρον του κοινού για το ολοκαίνουργιο Ranger, ενώ ανακοίνωσε και επίσημα ότι το νέο pick-up της θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 24 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία με το μπλε οβάλ λέει μάλιστα ότι το νέο της pick-up έχει δοκιμαστεί διεξοδικά σε διάφορες συνθήκες εκτός δρόμου και σε δημόσιους δρόμους, καλυμμένο με το ιδιαίτερο καμουφλάζ του, και ισχυρίζεται πως θα είναι «το πιο ευέλικτο και ικανότερο Ranger μέχρι τώρα».

Η νέα teaser φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα επικεντρώνεται στους μπροστινούς προβολείς LED που δείχνουν ένα σκοτεινό Ranger, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα για την εμφάνισή του. Η Ford δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο από τη διαδικασία σχεδιασμού που περιλαμβάνει σκίτσα, τρισδιάστατα σχέδια και μοντέλα από πηλό.

Η νέα γενιά Ranger σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τη Ford  Αυστραλίας, αλλά θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο, που θα πωλείται σε περισσότερες από 180 αγορές σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, οι σχεδιαστές πήραν συνεντεύξεις από περισσότερους από 5.000 ανθρώπους και συνομίλησαν με εκατοντάδες ιδιοκτήτες pick-up, ώστε να δουν τι έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτούς στο όχημα τους.

Ο Max Tran, Chief Designer του Ranger, δήλωσε: «Ως σχεδιαστές, ασχοληθήκαμε με τους πελάτες πολύ νωρίτερα στη διαδικασία, αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο μαζί τους και αποκτήσαμε περισσότερες πληροφορίες από ποτέ. Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώσαμε ότι ανεξάρτητα από την αγορά, οι πελάτες μας είναι πρακτικοί. Τους αρέσει να λύνουν τα δικά τους προβλήματα και τους αρέσει να αισθάνονται σίγουροι για το φορτηγό τους… όχι μόνο με τον τρόπο λειτουργίας του οχήματος αλλά και με τον τρόπο που αισθάνονται όταν το οδηγούν».

Το νέο Ranger θα χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής πλαισίου σκάλας T6, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί το Bronco, η οποία θα είναι κοινή με το νέας γενιάς Volkswagen Amarok του 2023. Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, αναμένεται να εξοπλίζεται με τον τετρακύλινδρο EcoBoost 2,3 λίτρων, τον V6 EcoBoost 2,7 λίτρων και πιθανώς τον EcoBoost V6 των 3,0 λίτρων για το κορυφαίο μοντέλο Ranger Raptor. Επιπλέον, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη γκάμα του μια plug-in υβριδική έκδοση, ενώ ορισμένες αγορές θα αποκτήσουν και τον τετρακύλινδρο ντίζελ 2.0 EcoBlue bi-turbo.

Η πρεμιέρα του νέου Ranger θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ford στο Facebook και του καναλιού της Ford Australia στο Youtube στις 24 Νοεμβρίου.