Το νέο Genesis G80 θα σε κάνει να λατρέψεις τα sedan της Hyundai


Το καινούργιο G80 της Genesis είναι ένα από πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά οχήματα που παρουσιάστηκαν εντός της χρονιάς. Οι πωλήσεις του πολυτελούς μοντέλου αναμένεται να αρχίσουν από τον προσεχή Μάρτιο, στη Νότια Κορέα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/9/2020

Η τρίτη γενιά του Genesis G80 βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai Motor η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση πολλών σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και αυτών που συμβάλλουν στην άνεση των επιβατών. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα να εφοδιάζεται με τους καινούργιους, οικονομικότερους σε κατανάλωση, κινητήρες που έχουν δημιουργήσει οι Νοτιοκορεάτες.

Ωστόσο, αυτά αφορούν στην κατασκευαστική δομή του πολυτελούς οχήματος της Genesis (της κορυφαίας μάρκας του Ομίλου) και δεν είναι εμφανή. Η εκ βάθρων αλλαγή στο καινούργιο μοντέλο, σε σχέση με πριν, είναι προφανής  από τη νέα αισθητική του. Τα στελέχη της εταιρείας την χαρακτηρίζουν με την αγγλική έκφραση «Athletic Elegance» και καταλληλότερος να μιλήσει γι’ αυτή είναι ο κ. Luc Donckerwolke. Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και επικεφαλής Σχεδιασμού του Hyundai Motor Group.

Σύμφωνα με τον κ. Donckerwolke: «Το σχεδιαστικό DNA της Genesis ξεκινά από το ίδιο το εταιρικό λογότυπό της. Το λίκνο του σήματος είναι η μάσκα και τα φτερά του είναι τα ζεύγη των φώτων. Με άλλα λόγια, ο σχεδιασμός ξεκινά  με τη μάρκα, ο σχεδιασμός είναι η μάρκα». Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του κ. Sang Yup Lee, πρώτος Αντιπρόεδρος και επικεφαλής Σχεδιασμού της Genesis. Όπως δήλωσε: «Μια σχέση ξεκινά από την πρώτη ματιά. Η χαρακτηριστική υπογραφή των “δύο γραμμών” των φώτων “Quadlamps”, παρουσιάζει μια ξεκάθαρη και μοναδική ταυτότητα της Genesis εντός δευτερολέπτων. Ανεξαρτήτως αμαξώματος, εάν είναι sedan ή SUV, τα φώτα “Quadlamps” και η σχεδιαστική τεχνοτροπία “Athletic Elegance ” προσδίδουν μια διακριτή εταιρική ταυτότητα. Αυτά, θα επιτρέψουν στην Genesis να προσφέρει μια φρέσκια, εναλλακτική εικόνα στην πολυτελή κατηγορία οχημάτων».

Το αμάξωμα του καινούργιου G80 είναι έντονα κεκλιμένο στο πίσω μέρος, παραπέμποντας σε coupé. Η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά το εσωτερικό του θα είναι ευρύχωρο και πρακτικό για τους επιβάτες. Το ταμπλό είναι λιτό και συντίθεται από καμπύλες γραμμές, αισθητικά. Στο κέντρο του υπάρχει μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη 14,5 ιντσών, ενώ η συνολική εικόνα του δείχνει πολυτελής.

Ο κ. Lee, αναφερόμενος στο εσωτερικό, τόνισε: «Εντός του οχήματος, η ομορφιά του κενού χώρου αντιπροσωπεύει την προσπάθειά μας να βρούμε την απόλυτη ισορροπία μεταξύ προσωπικού χώρου και κορυφαίας τεχνολογίας. Αμφισβητούμε το κατεστημένο. Η τεχνολογία δεν πρέπει να κυριαρχεί αλλά να είναι παρούσα μόνο όταν είναι απαραίτητο. Αυτή είναι η εμπειρία πολυτέλειας που αναμένουν οι πελάτες της Genesis στην εποχή της high-end εμπειρίας χρήστη».

Το καινούργιο G80 θα παρουσιαστεί επίσημα εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να αρχίσουν από τη νοτιοκορεατική αγορά τον Μάρτιο του 2021.