Το νέο Golf η ελπίδα της...


Πτώση της τάξης του 56% κατέγραψαν τα κέρδη της Volkswagen στο εννεάμηνο, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως. Η Volkswagen αποδίδει την υποχώρηση των κερδών της στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου.
  • 3/11/2003
&00 Πτώση της τάξης του 56% κατέγραψαν τα κέρδη της Volkswagen στο εννιάμηνo, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως. Η Volkswagen αποδίδει την υποχώρηση των κερδών της στην άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου, που έπληξε τα έσοδά της από τις ΗΠΑ, στην καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στις πωλήσεις εξαιτίας των αλλαγών που επέφερε στο μοντέλο Golf, αλλά και στις έκτακτες χρεώσεις που ανέλαβε για τη μείωση του εργατικού δυναμικού στη Βραζιλία.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της Volkswagen υποχώρησαν στα 813 εκατ. ευρώ ή 2,08 ευρώ ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 1,84 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Οι πωλήσεις της εταιρίας μειώθηκαν 1,8% στα 64,1 δισ. ευρώ έναντι του ποσού των 65,3 δισ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Bernd Pischetsrieder προσπαθεί να δώσει ανοδική ώθηση στις πωλήσεις της εταιρίας, παρουσιάζοντας τη νέα εκδοχή του Golf, του πιο επιτυχημένου μοντέλου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο η Volkswagwen έχασε έσοδα από πωλήσεις, αφού οι καταναλωτές περίμεναν για την έκδοση του νέου μοντέλου.

e-go.gr