Το νέο Golf μπορεί να κινείται έως και 4 λεπτά με τον κινητήρα "σβηστό" (Video)


Μία δοκιμή που καταγράφεται σε video δείχνει ότι το Golf 8ης γενιάς μπορεί να ρολάρει για αρκετά χιλιόμετρα χωρίς την υποστήριξη του κινητήρα του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/12/2019

Η παρουσίαση του νέου Golf έγινε πριν λίγες ημέρες στην Πορτογαλία, φέρνοντας στην εξελικτική πορεία του μοντέλου πολλές ψηφιακές τεχνολογίες και για πρώτη φορά τις mild υβριδικές εκδόσεις

Η λειτουργία coasting (το να "σβήνει" δηλαδή ο κινητήρας ενώ το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα) δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε καν για το Golf που το είχε ήδη σε κάποιες εκδόσεις της προηγούμενης γενιάς του.

Όμως χάρη στα mild υβριδικά συστήματα που προαναφέραμε, στο νέο Golf η λειτουργία αυτή φαίνεται να είναι πολύ πιο εξελιγμένη και σαφώς πιο αποδοτική.

Στο video που βλέπουμε καταγράφεται ότι ο κινητήρας είναι "εκτός" για 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, σε μία πραγματική δοκιμή σε δρόμο κανονικής κυκλοφορίας (έστω και αν απ' ότι φαίνεται το σενάριο είναι μάλλον βολικό, με την διαδρομή ελαφρά κατηφορική). 

Στην διάρκεια αυτού του τεστ το αυτοκίνητο έκανε 33 χιλιόμετρα με τον κινητήρα "σβηστό" συνολικά 9 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, ή το 24% του χρόνου που χρειάστηκε για να γίνει η διαδρομή.

Η μέση κατανάλωση για αυτή την δοκιμή υπολογίστηκε στα 4,4 l/100 km, τιμή πραγματικά εξαιρετική για έναν βενζινοκινητήρα των 150 ίππων.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι το σύστημα αυτό παρέχεται μόνο στις υβριδικές εκδόσεις του νέου Golf, με τα χαρακτηριστικά eTSI και αποδόσεις στους 110, 130 και 150 ίππους, με την εταιρία να υπόσχεται ένα 10% μειωμένη κατανάλωση συνολικά σε σχέση με τους κανονικούς TSI.