Το νέο Honda Civic Hatchback …στα προσεχώς!


Μετά την παρουσίαση του sedan, πλησιάζει η ώρα της επίσημης αποκάλυψης και για το νέο Honda Civic Hatchback, που αναμένεται για τις 23 Ιουνίου.

  • 10/6/2021

Η ενδέκατη γενιά του  Honda Civic πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της τον περασμένο Απρίλιο. Όμως αυτό αφορούσε το sedan μοντέλο, διότι σε αντίθεση με το παρελθόν που οι εταιρείες παρουσίαζαν στο κοινό όλες τις εκδοχές ενός αυτοκινήτου, τώρα όσοι περιμένουν το hatchback, θα πρέπει να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή.

Ποιές θα είναι ακριβώς οι διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων; Πέρα από τις φανερές, για τις υπόλοιπες θα γνωρίζουμε στις 23 του Ιουνίου. Τότε σκοπεύει η ιαπωνική εταιρεία, να κάνει την επίσημη παρουσίαση του hatchback μοντέλου.

Εντωμεταξύ, πιθανολογούμε πως δεν πρόκειται να διαφέρουν σημαντικά, με εξαίρεση τον τρίτο όγκο που αφορά το πορτ-μπαγκάζ. Λέγεται πως θα διατίθεται εκτός του standard κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και με ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων.

Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα, μένει να δούμε αν θα προσφέρεται και με τους δύο κινητήρες του sedan, οι οποίοι είναι ο 2λιτρος 4κύλινδρος με τους 160 ίππους και ο μικρότερος υπερτροφοδοτούμενος των 1,5 λίτρων με την απόδοση των 182 ίππων.

Σχεδιαστικά, το hatchback είναι παραδοσιακά πιο σπορτίφ, σε σχέση με το πιο συμβατικό sedan. Θα δείξει. Το νέο Honda Civic θα διαθέτει προσεγμένη ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό και υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας. Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει ψηφιακή οθόνη με touch screen 9 ιντσών και ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία.