To νέο Honda Civic Type R βγήκε βόλτα στους δρόμους της Ιαπωνίας (video)


Μέχρι να έρθει η επίσημη αποκάλυψη της τρίτης γενιάς του Honda Civic Type R, ο φακός συνέλαβε δύο πρωτότυπα να κάνουν βόλτες σε δημόσιο δρόμο.

  • 14/6/2022

Με την επίσημη αποκάλυψή του να είναι θέμα ημερών, οι άνθρωποι της Honda έβγαλαν για τις τελευταίες δοκιμαστικές βόλτες το νέο Honda Civic Type R στους δρόμους της Ιαπωνίας.

Τα δύο πρωτότυπα που ξεχύθηκαν στο δημόσιο οδικό δίκτυο πιάστηκαν από τον φακό του λογαριασμού FK7 HONDA στο Twitter και έτσι είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια τελευταία «spy» γεύση πριν φύγει επιτέλους από πάνω τους αυτό το χαρακτηριστικό κόκκινο καμουφλάζ που μας κόβει την οπτική επαφή με το νέο hothatch.

Τα πρωτότυπα βγήκαν για νυχτερινή βόλτα και η γωνία του φακού αποκάλυψε πλήρως τα γραφικά των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Από εκεί και πέρα το μάτι πηγαίνει κατευθείαν πάνω στις τριπλές εξατμίσεις αλλά και στο αρκετά μεγάλο σετ των τροχών με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ.

Η Honda έχει επιβεβαιώσει ότι το νέο Civic Type R θα έχει μόνο τον δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, χωρίς να συνδυάζεται με κάποια υβριδική διάταξη και θα διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η μέγιστη ισχύς του αλλά έχει ανακοινωθεί ότι έχουν βελτιωθεί τα χαρακτηριστικά του συγκριτικά με αυτόν που διαθέτει η τρέχουσα γενιά. Θυμίζουμε ότι σε αυτή, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 320 PS/6.500 rpm και η μέγιστη ροπή του τα 400 Nm/2.500-4.500 rpm.

Η αποκάλυψή του για την Ευρώπη θα γίνει μέσα στον Ιούνιο χωρίς οι Ιάπωνες να έχουν δείξει μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ στις υπόλοιπες αγορές αναμένεται να γίνει λίγο αργότερα.