Το νέο Honda Civic Type R "εκτοξεύεται" στην πίστα της Suzuka (video)


Όλοι αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την έλευση της νέας πρότασης της Honda. Μέχρι τότε ας "παρηγορηθούμε" με τον εντυπωσιακό ήχο απ΄τα περάσματα του νέου Type R στην πίστα της Suzuka .

  • 14/1/2022

Το πιο γρήγορο Civic Type R που εμφανίστηκε ποτέ, σύμφωνα πάντα με τη Honda, αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Μέχρι τότε ο Ιάπωνας κατασκευαστής μάς «παρηγορεί»  με ένα video όπου το hot hatch ξεδιπλώνει τις αρετές του στην πίστα της Suzuka, στην Ιαπωνία. Το στοιχείο φυσικά που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ο εντυπωσιακός ήχος που παράγει.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η 11η γενιά θα φέρει μία πιο συντηρητική σχεδιαστική γραμμή σε σχέση με τον προκάτοχο.  Αναφορικά με τον κινητήρα δεν έχουν γνωστοποιηθεί στοιχεία ωστόσο αναμένεται να διατηρηθεί το tubro σύνολο των 2 λίτρων που θα αποδίδει περισσότερους από τους 310 PS και 400 Νm ροπής της υπάρχουσας πρότασης. Παράλληλα, η κίνηση θα μεταδίδεται -παραδοσιακά- από τους μπροστινούς τροχούς

Το κιβώτιο ταχυτήτων θα παραμείνει χειροκίνητο, 6 σχέσεων, ενώ εικάζεται ότι θα προσφέρεται και μία επιλογή για αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Αν τελικά οι φήμες επιβεβαιωθούν θα είναι μια σημαντική είδηση αφού θα συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Παρατηρώντας κανείς πιο προσεκτικά το video που έδωσε στη δημοσιότητα η Honda αντιλαμβάνεται ότι τα ελαστικά Continental SportContact 6 που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι σήμερα έχουν δώσει τη θέση τους στα Michelin Pilot Sport 4S. Την ίδια στιγμή δεσπόζει η πίσω μεγάλη αεροτομή καθώς και τα τρία τελικά των εξατμίσεων που ξεπροβάλλουν μέσα από τον διαχύτη.

Δείτε το video…