Το νέο Honda Civic Type R με λιγότερο καμουφλάζ!


Το κορυφαίο Civic Type R της Honda δοκιμάζεται στην πίστα της Suzuka και έχουμε την ευκαιρία να το ξαναδούμε καλυμμένο ακόμα με καμουφλάζ όπως πριν από λίγους μήνες.

  • 13/12/2021

Τον Οκτώβριο, η Honda δημοσίευσε μερικές εικόνες δίνοντάς μας πρώτη ματιά από την επόμενη γενιά τουCivic Type R που θα παρουσιαστεί το 2022. Σήμερα, η εταιρεία δημοσίευσε μερικές ακόμη φωτογραφίες από τις δοκιμές του ίδιου καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου στη Suzuka ως μέρος της διαδικασίας εξέλιξης.

Ακριβώς όπως συνέβη και τον Οκτώβριο, οι πρωτότυπες φωτογραφίες δείχνουν μια πιο επιθετική προσέγγιση από αυτή του τρέχοντος Civic που εντυπωσιάζει χάρη στα φουσκωμένα φτερά και τα αρκετά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Στο πίσω μέρος, το αυτοκίνητο για άλλη μια φορά ξεχωρίζει  για τις τριπλές εξατμίσεις και το τεράστιο πίσω φτερό που έχουν γίνει βασικά στοιχεία των Type R. Η πίσω πτέρυγα είναι πλέον πολύ πιο συντηρητική από το τεράστιο κομμάτι στο μοντέλο τελευταίας γενιάς, με μια πιο… κλασική βάση.

Μία προηγούμενη πληροφορία ανέφερε ότι το νέο Civic Type R, όπως και το νέο Civic Si, θα είναι αποκλειστικά και μόνο εφοδιασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο. Το τελευταίο μοντέλο θυμίζουμε ότι απέδιδε 306 ίππους.

Αν και αυτές οι φωτογραφίες δεν μας αφήνουν να δούμε καλύτερα το νέο Civic Type R καλύτερα, μας δείχνουν τουλάχιστον ότι η εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης του Civic συνεχίζεται στην πίστα και οι μηχανικοί της Honda δεν χάνουν χρόνο.

Το νέο Honda Civic Type R αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα μέσα στον επόμενο χρόνο.