To νέο Honda HR-V ήρθε στις εκθέσεις της Honda! Live φωτογραφίες - Πόσο κοστίζει


Το νέο Honda HR-V με το πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα ήρθε στις εκθέσεις της Honda στην Ελλάδα και εμείς το είδαμε στην έκθεση του Ομίλου Σαρακάκη. Δείτε τις live φωτογραφίες.

  • 3/2/2022

Το ολοκαίνουριο Honda HR-V είναι ήδη στις εκθέσεις της Honda στην χώρα μας και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες live φωτογραφίες.

Το νέο HR-V διατίθεται αποκλειστικά με την υβριδική τεχνολογία e:HEV με τον κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων να συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες της Honda, πετυχαίνοντας τη βέλτιστη ισορροπία κατανάλωσης, χαμηλών εκπομπών ρύπων και επιδόσεων.

Το προηγμένο υβριδικό κινητήριο σύνολο e:HEV νέας γενιάς HR-V αποδίδει συνολική ισχύ 131 ίππων, σε συνδυασμό με ροπή 253 Nm. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 122 g/km (κατά τον κύκλο WLTP) και η κατανάλωση στα 5,4 λίτρα/100 χλμ., ενώ η επιτάχυνση 0 - 100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα κιβώτιο μιας μόνο σχέσης μετάδοσης.

Το υβριδικό σύστημα e:HEV περιλαμβάνει τρία προγράμματα οδήγησης, τα Sport, Normal και Econ, ενώ το πρόσθετο drive mode B μπορεί να επιλέγεται μέσω του επιλογέα του κιβωτίου για μεγαλύτερη ανάκτηση ενέργειας. Με σκοπό τη βέλτιστη απόδοση, το HR-V εκκινεί στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία περνώντας σε υβριδική λειτουργία, όταν ο οδηγός πατά περισσότερο το γκάζι, ενώ ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται περισσότερο κατά την οδήγηση σε υψηλότερες ταχύτητες.

Φυσικά, το νέο HR-V εφοδιάζεται με το πλήρες πακέτο των συστημάτων ασφαλείας Honda Sensing. Αυτό περιλαμβάνει μία νέα ευρυγώνια μονοεστιακή εμπρός κάμερας υψηλής ανάλυσης και βελτιωμένη νυχτερινή λειτουργία των Pedestrian Collision Mitigation Steering System και Collision Mitigation Brake System (CMBS), που πλέον ανιχνεύουν επερχόμενα οχήματα, ποδήλατα και μοτοσικλέτες και μπορούν να ενεργοποιούν τα φρένα.

Στην ελληνική αγορά, το νέο Honda HR-V e:HEV είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, τις Elegance, Advance και Advance Style. Οι τιμές τους έχουν οριστεί στα 32.500, τα 35.300 και τα 38.500 ευρώ αντίστοιχα.