Το νέο Honda Jazz θα έχει και έκδοση crossover


Το καινούργιο Jazz θα είναι διαθέσιμο σε δύο παραλλαγές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνεχώς μικρότερη ζήτηση των κλασικών super mini.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/5/2019

Το Honda Jazz από τη στιγμή της παρουσίασης της πρώτης του γενιάς είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ πρακτικό αυτοκίνητο. Το οποίο ξεχωρίζει με τους πολύ μεγάλους χώρους του, συγκριτικά με τις περιορισμένες εξωτερικές του διαστάσεις και τις πολύ έξυπνες λύσεις, όπως είναι για παράδειγμα τα Magic Seats. Τα οποία διπλώνουν με διάφορους τρόπους επιτρέποντας ακόμα και την εύκολη μεταφορά ποδηλάτων ή άλλων «δύσκολων αντικειμένων».

Το θέμα με το Jazz είναι φυσικά ότι η δημοτικότητα των συμβατικών super mini, πόσο μάλλον αυτών που έχουν και πολυμορφικά χαρακτηριστικά, υποχωρεί συνεχώς έναντι των αντίστοιχων μικρών SUV και crossover.

Στη Honda εννοείται πως το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και έτσι η επόμενη γενιά του Jazz, στην Ιαπωνία ονομάζεται Fit, θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Η μια θα είναι η άμεση διάδοχος της τρέχουσας, με ανανεωμένο εμπρός μέρος που θα χαρακτηρίζεται από μια πιο κάθετη μάσκα και επανασχεδιασμένους προβολείς. Που σύμφωνα με κάποιους παραπέμπουν άμεσα στην πρώτη γενιά του μοντέλου.

Η δεύτερη εκδοχή του Jazz θα έχει πιο τονισμένα off road χαρακτηριστικά. Κάτι που στην πράξη μεταφράζεται σε πλαστικά προστατευτικά στα φτερά και τα μαρσπιέ, καθώς και σε έναν διαφοροποιημένο προφυλακτήρα. Η εικόνα θα συμπληρώνεται από τις ράγες οροφές και μια ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος.