Το νέο hypercar της McLaren θα λέγεται Sabre


Η Sabre θα ανήκει στα μοντέλα της top Ultimate Series της βρετανικής εταιρείας που διευρύνει συνεχώς της γκάμα της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/12/2020

Το νέο hypercar της McLaren, που μέχρι τώρα ήταν γνωστό με τον κωδικό BC-03 απέκτησε όνομα: θα λέγεται Sabre, ενώ μαζί με την επωνυμία του η βρετανική εταιρεία κατοχύρωσε και την εικόνα καταθέτοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες τα απαραίτητα σκίτσα.

Η εμφάνισή του είναι επηρεασμένη από το εικονικό πρωτότυπο McLaren Vision GT από το παιχνίδι Gran Turismo, ενώ στην πράξη θα είναι μια Senna GTR LM με υβριδικό σύστημα πρόωσης.

Όπως φαίνεται και από τα σκίτσα η Sabre θα έχει σχεδίαση με έμφαση στην αεροδυναμική, με μια τεράστια φτερούγα πίσω και ανοίγματα σε πολλά σημεία του αμαξώματός της που αφενός βελτιώνουν τη ροή του αέρα αλλά παρέχουν και την απαιτούμενη ψύξη. Επίσης μπροστά θα υπάρχει ένα σπόιλερ που θα κατεβαίνει υλικά.

Το βασικό υλικό κατασκευής του αμαξώματος θα είναι το ανθρακόνημα και οι πόρτες θα ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ χαρακτηριστικά θα είναι και τα παράθυρα που θα έχουν ένα μικρό μόνο άνοιγμα.

Mέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο κινητήρας της Sabre. Η μια πιθανότητα είναι να χρησιμοποιηθεί ο V8 των 4.000 cc και των 800 PS της Senna μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η άλλη είναι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης να είναι ο καινoύργιος V6 και οι ηλεκτροκινητήρες να είναι δύο.

Σε κάθε περίπτωση οι απόδοση θα είναι περίπου 1.150 PS γεγονός που θα τοποθετεί τη Sabre στην κορυφή των πιο ισχυρών ΜcLaren.