Το νέο hypercar της Porsche θα υιοθετεί τεχνολογία από την Formula 1


Η Porsche εξετάζει να χρησιμοποιήσει τον V6 αλλά και μέρος του υβριδικού συστήματος που είχε εξελίξει για την τυχόν συμμετοχή της στην F1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/11/2019

Η Porsche είναι βέβαιο πως θα παρουσιάσει ένα νέο hyper car που θα διαδεχθεί στην ουσία την 918 Spyder, ενώ μέχρι στιγμής το ερώτημα είναι αν θα είναι πλήρως ηλεκτρικό ή υβριδικό. Η αρχική πρόθεση στο εσωτερικό της γερμανικής εταιρείας ήταν να παρουσιάσουν ένα φουλ ηλεκτρικό hyper car, το οποίο μάλιστα θα απέδιδε ακόμα πιο πολλούς ίππους από το μονοθέσιο με το οποίο η Porsche μετέχει στο πρωτάθλημα της Formula E.

H προσέγγιση αυτή μάλλον εγκαταλείφθηκε όταν μια εσωτερική έρευνα της εταιρείας κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι μπαταρίες με τεχνολογία solid state (στερεού ηλεκτρολύτη) δεν θα είναι έτοιμες έγκαιρα προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Έτσι πιο πιθανή είναι η χρήση ενός υβριδικού συστήματος πρόωσης, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα βασίζεται σε αυτό που μια ομάδα μηχανικών είχε εξελίξει για την ενδεχόμενη επιστροφή της μάρκας στη Formula 1. Τελικά αποφασίστηκε η συμμετοχή στη Formula E, αλλά ο V6 και το υβριδικό σύστημα που τον συνοδεύει εξελίχθηκαν μέχρι τέλους.

Σύμφωνα με τον Fritz Enzinger, τον επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Porsche, ένας κινητήρας F1 τροποποιημένος κατάλληλα ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην καθημερινή χρήση και χωρίς την πολύπλοκη και ακριβή μονάδα MGU-H (ανακτά ενέργεια από την θερμότητα του συστήματος εξαγωγής) παρουσιάζει ενδιαφέρον για ένα super sport μοντέλο υψηλών επιδόσεων.