To νέο Hyundai Casper πωλείται στην Κορέα με τιμή κάτω των 12.000 δολαρίων


Η Hyundai αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο Casper, το μικρό crossover της πριν από δύο εβδομάδες και τώρα η κορεάτικη εταιρεία μας δείχνει το εσωτερικό του μικρού SUV, ενώ ανακοινώνει και τις τιμές για την κορεατική αγορά.

  • 16/9/2021

Η Hyundai  προχώρησε στην αποκάλυψη των πρώτων επίσημων φωτογραφιών του νέου Casper  πριν από δύο εβδομάδες που προορίζεται για τις αγορές της Νότιας Κορέας και της Ινδίας και είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της εταιρείας στην κατηγορία των SUV πόλης.

Σήμερα μας δείχνει τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του μικρού SUV της και παράλληλα γνωστοποίησε τις τιμές του για την αγορά της Ν.Κορέας.

Σχεδιαστικά, από το εμπρός μέρος του Casper  ξεχωρίζουν οι στρογγυλοί κεντρικοί προβολείς που είναι ενσωματωμένοι σε μια ασημένια μάσκα. Πάνω από αυτή και στο τελείωμα του καπό παρεμβάλεται μία μαύρη φάσα, με το σήμα της εταιρείας στο κέντρο και τα δύο φώτα ημέρας με δύο λωρίδες διόδων LED στις άκρες. 

Οι ράγες οροφής, τα φουσκωμένα φτερά και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών και οι ζάντες με το ιδιαίτερο σχήμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά εμφανισιακά του στοιχεία. Στο πίσω μέρος το μάτι πέφτει στο μαύρο περίγραμμα του παρμπρίζ, όπου στο κάτω μέρος του ενσωματώνεται μια οριζόντια LED λωρίδα σε ρόλο φωτιστικών σωμάτων.

Στο εσωτερικό τώρα, η μαγική λέξη είναι η πολυμορφικότητα. Και τα δύο μπροστινά καθίσματα μπορούν να διπλωθούν και σε συνδυασμό με τα διπλά πτυσσόμενα πίσω καθίσματα μπορούν να μετατρέψουν την καμπίνα σε χώρο ύπνου. Επιπλέον, τα πίσω καθίσματα μπορούν να μετακινηθούν κατά 160 χιλιοστά και να γείρουν προς τα πίσω έως 39 μοίρες. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 301 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην πιο εμπρός θέση.

Οι σχεδιαστές της Hyundai πρόσθεσαν μερικές πολύχρωμες πινελιές στην καμπίνα του Casper κάνοντας πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα, ενώ τα πλαστικά φαίνεται να ταιριάζουν περισσότερο με τον οικονομικό χαρακτήρα του μοντέλου, τουλάχιστον στις φωτογραφίες.

Όμως, τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά είναι εντυπωσιακά για την κατηγορία, τουλάχιστον στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης, η οποία διαθέτει οθόνη αφής για το σύστημα infotainment 8 ιντσών με πλοήγηση, αναγνώριση φωνής και Hyundai CarPlay, ενώ υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων 4,2 ιντσών και ηχοσύστημα 6 ηχείων (2 ηχεία στο βασικό μοντέλο).

Όσον αφορά τον εξοπλισμό ασφαλείας, το Casper διαθέτει στάνταρ 7 αερόσακους, ενώ διαθέτει επίσης πολλά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το Forward Collision-Assist και το Lane Keeping Assist ως στάνταρ.

Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 3.595 χιλιοστά, το πλάτος 1.595 χιλιοστά και το ύψος 1.575, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.400 χιλιοστά. Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις του Casper το κάνουν το μικρότερο SUV της κορεατικής φίρμας, σαφώς πιο μικρό από τα Bayon, Creta και Kona που πωλούνται σε όλα τα μήκη του πλανήτη με το σήμα της Hyundai.

Τεχνικά, η βάση θα είναι η πλατφόρμα Κ1, η ίδια στην οποία βασίζεται το Hyundai i10 και το Kia Picanto και ο βασικός κινητήρας ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός ή με τούρμπο βενζίνης των 76 ή 100 ίππων. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, πιθανότατα με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, και προαιρετικά με αυτόματο επίσης 5 σχέσεων.

Οι παραγγελίες για το νέο Casper ξεκινούν από τον μήνα που διανύουμε στην αγορά της Νότιας Κορέας. Το αρχικό επίπεδο εξοπλισμού Smart ξεκινά τιμολογιακά από τα 13.850.000 γουόν (11.860 δολάρια).