Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 καταφθάνει στη Βραζιλία


Μόλις ένα μήνα μετά την πρώτη έξοδο του από την Ευρώπη, με το λανσάρισμα του στο Ισραήλ, το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 περνά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

  • 4/8/2021

Η Fiat έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Βραζιλία όπου έχει παρουσία περισσότερα από 100 χρόνια, ενώ από τη δεκαετία του 1970 έχει αναπτύξει καινοτόμα προγράμματα εξέλιξης εναλλακτικών καυσίμων.

Ο κ. Olivier Francois, CEO της FIAT και Global CMO της Stellantis Global χαιρέτισε την άφιξη του νέου ηλεκτρικού 500 στη Βραζιλία, μέσω ενός video από το χώρο που γεννήθηκε το μοντέλο, το Centro Stile Fiat στο Τορίνο.

Το νέο ηλεκτρικό 500e πέρνα τον Ατλαντικό, ξεκινώντας το ταξίδι του στην Αμερικανική Ήπειρο από τη Βραζιλία, ένα μόλις μήνα μετά το λανσάρισμα του στο Ισραήλ, το οποίο σηματοδότησε την αφετηρία της παγκόσμιας πορείας του.

«Είμαι πολύ περήφανος για το ντεμπούτο του νέου ηλεκτρικού 500e στη Βραζιλία. Αυτή είναι η πρώτη υπερατλαντική «πτήση» του θρυλικού μοντέλου της Fiat, λίγες μόνο ημέρες μετά τα πρώτα του βήματα εκτός της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Olivier Francois, Chief Executive Officer της FIAT και Global Chief Marketing Officer της Stellantis. «Η μάρκα έχει μεγάλη ιστορία στη Βραζιλία και αποτελεί το δεύτερο της «σπίτι». Με ισχυρούς δεσμούς για περισσότερα από 100 χρόνια και μερίδιο αγοράς της τάξης του 22%, η Βραζιλία ήταν το μέρος που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων, όπως η αιθανόλη, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση, πριν από 40 χρόνια. Το ίδιο το 500 είναι ένα ορόσημο αλλαγής που δημιουργήθηκε για να επανασχεδιάσει τις αστικές μετακινήσεις και να κάνει ελκυστική την ηλεκτροκίνηση για όλους.»  

Το δεύτερο «σπίτι» της Fiat

H Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Fiat εκτός Ευρώπης. Τα νέα μοντέλα –όπως τα Strada και Toro- που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, αύξησαν σημαντικά ( 52%) σε σχέση με την περσινή χρονιά την δημοτικότητα της μάρκας, με το μερίδιο της πλέον να ξεπερνά το 22%. Τώρα η σκυτάλη περνά στο νέο ηλεκτρικό 500, το οποίο με ενσωματωμένο ταχυ-φορτιστή 85 kW, προηγμένο και συμβατό με δίκτυα 5G σύστημα πολυμέσων Uconnect 5, αλλά και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, δίνει το στίγμα μιας σύγχρονης, έξυπνης και φιλικής προς το περιβάλλον λύσης για τις αστικές μετακινήσεις.