To νέο Jetour X-1 ενσωματώνει το Level 3 της αυτόνομης οδήγησης


Η Jetour συνεργάστηκε με την Huawei αναφορικά με την αυτόνομη οδήγηση και το αποτέλεσμα της προσπάθειας ενσωματώθηκε στη νέα υβριδική SUV πρόταση της κινεζικής εταιρίας.     

  • 5/1/2022

Η Jetour, θυγατρική της κινεζικής Chery Automobiles, παρουσίασε το νέο υβριδικό SUV, το Χ-1 και το στοιχείο που κλέβει την παράσταση είναι η ενσωμάτωση του Level 3  της αυτόνομης οδήγησης, που έχει αναπτύξει η Huawei. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το νέο μοντέλο θα μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα σε συγκεκριμένα οδηγικά σενάρια αλλά την ίδια στιγμή θα είναι απαραίτητη η ανθρώπινη παρέμβαση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Χ-1 έχει κατασκευαστεί βάσει της αρχιτεκτονικής πλατφόρμας “Kunlun” πάνω στην οποία εκτός από το Level 3 έχουν ενσωματωθεί τεχνολογίες όπως το Smart Cockpit 3.0 και Healthy Cockpit 4.0. Δυστυχώς οι μόνες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αφορούν το εξωτερικό μέρος του X-1, αφήνοντάς μας με απορίες σχετικά με το εσωτερικό του.

Ο σχεδιασμός θυμίζει αρκετά το Chery Omoda και το στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι η μάσκα τύπου “Transformers” που ενσωματώνει με εντυπωσιακό τρόπο τα φωτιστικά σώματα. Κοιτώντας κανείς το προφίλ προκύπτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα sport SUV ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε έναν τεράστιο διαχύτη που πιάνει το μεγαλύτερο μέρος του προφυλακτήρα καθώς και led φωτιστικά που εκτείνονται προς τους θόλους του τροχών.

Το X-1 θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση και ο κινητήρας θα είναι turbo με χωρητικότητα 1.5 L που θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Στην περίπτωση της τετρακίνησης θα υποστηρίζονται 9 διαφορετικά οδηγικά modes, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε το pure electric drive που σημαίνει ότι θα μπορεί να κινηθεί για μερικά χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό που γνωστοποίησε η Chery είναι πως το X-1 θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές εκτός Κίνας, όπως στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αμερική. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.