Το νέο Kia Sorento θα έχει υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις


Οι πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων οδηγούν την Kia στο μεγαλύτερο εξηλεκτρισμό της γκάμας του νέου Sorento.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/12/2019

Η Kia ήδη δοκιμάζει στο δρόμο τη νέα γενιά του πιο επιτυχημένου της πανευρωπαϊκά μοντέλου, που δεν είναι άλλο από το μεσαίο SUV της το Sorento.

Η νέα γενιά του οποίου θα διατηρήσει τη φόρμα και τις γενικές γραμμές του υπάρχοντος μοντέλου όμως από την άλλη θα έχει μια σύγχρονη εμφάνιση. Χάρη και στην πιο στενή του μάσκα, η οποία οπτικά θα αποτελεί ενιαίο σύνολο με τους προβολείς. Οι οποίοι με τη σειρά τους θα είναι πιο στενοί σε σχέση με αυτούς της τρέχουσας γενιάς.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, για το οποίο μπορεί να μην έχουμε εικόνα για το που θα κινηθεί αισθητικά αλλά γνωρίζουμε πως θα αναβαθμιστεί τεχνολογικά. Τόσο σε ότι αφορά το infotainment του όσο και τα συστήματα υποβοήθησής του.

Σημαντικές θα είναι και οι μεταβολές στην γκάμα των κινητήρων του, καθώς πέρα από το τρέχον υβριδικό σύστημα των 48V σε συνδυασμό με τους κινητήρες πετρελαίου θα υπάρχουν τόσο υβριδικές όσο και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Προκειμένου να μειωθεί και ο μέσος όρος εκπομπής CO2.

Παράλληλα η Kia ετοιμάζει και την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Imagine που έχει παρουσιάσει στην προηγούμενη έκδοση της Γενεύης. Το SUV κουπέ αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021.