Το νέο Kia Soul κερδίζει το βραβείο σχεδιασμού iF


To καλοκαίρι ξεκινούν οι πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • 6/2/2014

Το νέο Kia Soul, το οποίο γιόρτασε την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Internationale Automobil - Ausstellung (IAA) της Φρανκφούρτης το 2013, βραβεύτηκε με το Βραβείο Σχεδιασμού «iF Product Design Award».

Η δεύτερη γενιά του compact SUV -που θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη το καλοκαίρι- συνεχίζει τις διακρίσεις της πρώτης γενιάς.

Το 2009, το πρωτότυπο Kia Soul ήταν το πρώτο αυτοκίνητο κορεάτικης μάρκας που έλαβε το βραβείο σχεδίασης «red dot design award». Από τότε, συνολικά 16 βραβεία σχεδιασμού έχουν απονεμηθεί σε μοντέλα Kia από τους δύο αυτούς φορείς σχεδιασμού.

Με ένα ξεχωριστό σχεδιασμό, το Kia Soul έχει πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο: από το τέλος του 2008, περισσότεροι από 760.000 άνθρωποι έχουν αγοράσει το μοντέλο πρώτης γενιάς.

Το νέο Kia Soul δημιουργήθηκε από την ομάδα σχεδιασμού της Kia, υπό την εποπτεία του Peter Schreyer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού της Kia Motors Corporation και της Hyundai Motor Company.

Πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του πρωτότυπου αυτοκινήτου Kia Track'ster (το οποίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο το 2012) ενσωματώνονται στο δεύτερης γενιάς Kia Soul και χαρακτηρίζουν το σύγχρονο σχεδιασμό του - αν και εξακολουθεί να διατηρείται η χαρακτηριστική σχεδιαστική του ταυτότητα.

«Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε κατά το σχεδιασμό της δεύτερης γενιάς του μοντέλου ήταν να διατηρηθεί ο ισχυρός, ιδιαίτερος χαρακτήρας που έκανε το Kia Soul τόσο μεγάλη επιτυχία και την ίδια στιγμή να του δώσουμε νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά», είπε ο Peter Schreyer.  «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι τόσο ευτυχής για το βραβείο αυτό.  Αποδεικνύει πόσο εντυπωσιακά έχει εκπληρώσει αυτό το καθήκον η ομάδα σχεδιασμού μας. Το νέο Kia Soul είναι πολύ πιο ώριμο στην εμφάνιση και τολμηρό, ενώ η ξεχωριστή προσωπικότητα του μοντέλου αυτού τονίζεται ακόμα περισσότερο».