Tο νέο Kia Soul θa είναι πιο SUV


H εξωτερική εμφάνιση της νέας γενιάς Soul θα χρησιμοποιεί αρκετά στοιχεία του ενδιαφέροντος πρωτότυπου Trail’ster, ενώ θα έχει μία πιο ξεκάθαρη SUV προσέγγιση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/3/2018

To Soul είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ιδιαίτερο μοντέλο της Kia και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει και για την καινούργια, τρίτη κατά σειρά γενιά του. Η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020 και θα διατηρεί τις χαρακτηριστικές όσο και ενδιαφέρουσες βασικές γραμμές της τρέχουσας.

Αυτό που θα τη διαφοροποιεί είναι ο πιο SUV προσανατολισμός της, ακολουθώντας φυσικά τις τάσεις της εποχής. Μια πολύ καλή πρώτη εικόνα για την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί δίνει το πρωτότυπο Trail’ster που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια στην έκθεση του Los Angeles.

Το νέο Sοul αναμένεται να υιοθετήσει την ιδιαίτερα στενή του μάσκα καθώς και τους προβολείς που χωρίζονται σε δύο μονάδες, ακολουθώντας σε κάποιο βαθμό το στυλ που έχει ακολουθήσει η Hyundai με το Kona.΄Όπως είπαμε οι off road αναφορές, μεταξύ αυτών οι μεγάλοι τροχοί μαζί με την απόσταση από το έδαφος και τις προστατευτικές ποδιές, θα είναι πιο τονισμένες σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει σίγουρα τον diesel των 1.600 cc και των 136 PS, καθώς και τον κινητήρα βενζίνης των επίσης 1.600 cc που αποδίδει 132 PS, ενώ η ηλεκτρική έκδοση του Soul αναμένεται να αναβαθμιστεί με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα των 150 kW που χρησιμοποιείται στο Niro EV. Σε συνδυασμό με μια μπαταρία 64 kW, που εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 380 km.