To νέο KIA Sportage ήρθε στις εκθέσεις της ΚIΑ! Live φωτογραφίες - Πόσο κοστίζει


Το ολοκαίνουργιο KΙΑ Sportage έχει φτάσει στις εκθέσεις της ΚΙΑ στην Ελλάδα και το είδαμε πρώτοι από κοντά. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός και το κορυφαίο ποιοτικά εσωτερικό του, το φέρνουν σε άλλο επίπεδο. Δείτε τις live φωτογραφίες.

  • 2/2/2022

Το νέο KΙΑ Sportage είναι ήδη στις εκθέσεις της ΚΙΑ στην χώρα μας και έχουμε τις πρώτες live φωτογραφίες. Από κοντά δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό χάρη στο δυναμικό του σχεδιασμό.  

Στην πρόσοψη του κορεατικού SUV ξεχωρίζει η μεγάλη πλατιά μάσκα που καλύπτει σχεδόν όλο το εμπρός μέρος και είναι η εξέλιξη της γνωστής μάσκας Tiger Nose της μάρκας. Πλέον η KΙΑ την ονομάζει Digital Tiger Nose και συνοδεύεται από τα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED σχήματος μπούμερανγκ.

Η ίδια δυναμική εικόνα συνεχίζεται και στο πίσω μέρος με τη μεγάλη φωτεινή υπογραφή LED που διατρέχει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, δίνοντας οπτικά ένα μεγάλο πλάτος στο νέο Sportage.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η κυρτή (curved) ενιαία οθόνη που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του εξελιγμένου συστήματος infotainment. Αυτή αποτελείται από δύο επιμέρους οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών. Πολύ χαρακτηριστικοί είναι και οι αεραγωγοί, που θυμίζουν το σχήμα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων, ενώ τα φυσικά κουμπιά δεν λείπουν από την κεντρική κονσόλα, εκεί που υπάρχει και ο περιστροφικός επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου.

Η ποιότητα είναι κορυφαία για το είδος και την κατηγορία στην πρώτη επαφή που είχαμε με το αυτοκίνητο, ενώ η βασική έκδοση εξοπλισμού έχει αρκετές διαφορές που εντοπίζονται στην ύπαρξη μικρότερων οθονών και του χειροκίνητου κιβωτίου στην κεντρική κονσόλα.

Αναφορικά με τις διαστάσεις του νέου Sportage, το μήκος φτάνει τα 4.515 mm, το πλάτος τα 1.865 mm και το ύψος τα 1.645 mm, ενώ το μεταξόνιο τα 2.680 mm. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 591 λίτρα και φτάνει μέχρι και τα 1.780 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

Πέρα από τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το ολοκαίνουργιο Sportage θα είναι επίσης διαθέσιμο με ήπια υβριδικά (MHEV), υβριδικά (HEV) και plug-in υβριδικά (PHEV) κινητήρια σύνολα. Όπως και το αδελφό Hyundai Tucson, στις συμβατικές επιλογές των θερμικών μοτέρ, το νέο Sportage θα εξοπλίζεται με τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 TGDI σε εκδόσεις απόδοσης 150 και 180 ίππων και με τον 1.600άρη diesel με απόδοση 115 ή 136 ίππων. Οι επιλογές στην μετάδοση θα είναι είτε το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε το αυτόματο 7DCT διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων, ενώ θα υπάρχουν προσθιοκίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

To Sportage plug-in hybrid θα συνδυάζει τον παραπάνω βενζινοκινητήρα 1.6 TGDI με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 66,9 kW και με μπαταρία χωρητικότητας 13,8 kWh με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 265 ίππους. Το υβριδικό Sportage hybrid συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 1.6 TGDI με ηλεκτρικό μοτέρ 44,2 kW με τη συνολική απόδοση του συστήματος να αγγίζει τους 230 ίππους.

Οι τιμές πώλησης του νέου KΙΑ Sportage στην ελληνική αγορά αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η έκδοση με τον 1.6 TGDI των 150 ίππων και το χειροκίνητο κιβώτιο κοστίζει 29.990 ευρώ.