Το νέο Kia Sportage ξαναχτυπά


Εν αναμονή της παγκόσμιας πρεμιέρας του νέου Kia Sportage, ο Κορεάτης YouTuber Gotcha Cars μάς χαρίζει τη δική του ψηφιακή εκδοχή για το σχεδιαστικό μέλλον του αυτοκινήτου.

  • 10/3/2021

Η άφιξη του νέου Hyundai Tucson στην ελληνική αγορά δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για το έτερο ήμισυ του κορεατικού SUV που δεν είναι άλλο από το νέο Kia Sportage, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Για την ώρα οι άνθρωποι της Kia τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με το μέλλον του Sportage, ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι η νέα γενιά του αυτοκινήτου θα ακολουθήσει τον μονοπάτι που πρώτο χάραξε το Tucson.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Kia συνηθίζει να υιοθετεί ένα δυναμικότερο προφίλ σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις της Hyundai, το νέο Sportage αναμένεται να εξαντλήσει κάθε περιθώριο σχεδιαστικής διαφοροποίησης σε σχέση με τις προτάσεις του εσωτερικού και μη ανταγωνισμού.

Οι πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του αυτοκινήτου αφήνουν αν μη τι άλλο υποσχέσεις και την εντύπωση ότι το Sportage θα αποτελέσει τον κοινωνό της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Kia.

Όπως και στην περίπτωση του Hyundai Tucson, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχει το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου με τα ακροβολισμένα φωτιστικά σώματα στις δύο πλευρές και τη διψασμένη για φρέσκο αέρα μάσκα στο κέντρο.

Οι έντονες πτυχώσεις του αμαξώματος θα αποτελέσουν ένα ακόμα στοιχείο που θα υποδηλώνει τον δυναμικότερο προσανατολισμό της κορεατικής πρότασης, η οποία δεν θα διαφοροποιείται σε επίπεδο μηχανικών μερών σε σχέση με το νέο Hyundai Tucson, επενδύοντας στους ίδιους κινητήρες και προσφέροντας τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το νέο Kia Sportage θα αποκαλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες, με την εμπορική πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινά πριν την εκπνοή της φετινής χρονιάς.