Το νέο κουπέ της σειράς 2 της BMW θα είναι πισωκίνητο


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΩΣ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ M2 ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ZER.O.WT
  • 7/8/2020

Η απόφαση της BMW να επιλέξει την κίνηση στους εμπρός τροχούς για τις σειρές 1 και 2 παρόλο που έχει οφέλη και στην χωροταξία των μοντέλων -πέρα από τα οικονομικά πλεονεκτήματα για την εταιρεία- απογοήτευσε αρκετούς από τους οπαδούς της μάρκας. Οι οποίοι είναι βέβαιο πως θα νοιώσουν καλύτερα ακούγοντας την είδηση πως το νέο κουπέ της σειράς 2 θα είναι και πάλι πισωκίνητο.

Η απόφαση αυτή της BMW είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και στο 2 Coupe βασίζεται και η M2 η παρουσία της οποίας στη γκάμα και στο μέλλον έτσι διασφαλίζεται. Αν και το κουπέ έχει την κίνηση εμπρός τότε πολύ απλά η Μ2 δεν θα συνέχιζε.

Στην πράξη τα παραπάνω σημαίνουν πως για τη σειρά 2 η BMW θα χρησιμοποιεί δύο πλαίσια: ένα με την κίνηση στους εμπρός τροχούς για το 2 Gran Coupe και τα Active και ένα με κινητήριους τροχούς τους πίσω για το 2 Coupe.

Για το τελευταίο θα χρησιμοποιηθεί μια προσαρμοσμένη έκδοση του πλαισίου CLAR της μάρκας -σε αυτό βασίζονται και οι σειρές 3 και 4- στις εξωτερικές διαστάσεις του κουπέ της σειράς 2. Που δεν διαφοροποιηθούν αισθητά από τις τρέχουσες.

Ταυτόχρονα το νέο 2 Coupe θα ακολουθεί ένα δικό του δρόμο και σε ότι αγορά την εμφάνισή τους, με έμφαση στο κλασικό στυλ των δίθυρων BMW. Οι οποίες χαρακτηρίζονται από το μεγάλο καπό τους και τις χυτές γραμμές τους, ειδικά στο πίσω μέρος τους.