Το νέο Lexus CT έρχεται το 2025 αλλά δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον προκάτοχό του (photos)


Η Lexus θα υιοθετήσει διαφορετική φιλοσοφία για το νέο Lexus CT που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025.

  • 25/7/2022

Η Lexus ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει την παραγωγή του Lexus CT από τον ερχόμενο Οκτώβριο, σχεδόν 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα ξαναδούμε το CT να επιστρέφει στις πωλήσεις, καθώς η εταιρεία ετοιμάζει μία πλήρως ανανεωμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει το 2025. Λέγεται ότι η Lexus θα υιοθετήσει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση, καθώς σκοπεύει να μετατρέψει το CT από hatchback σε crossover SUV.

Το νέο ανανεωμένο CT πρόκειται να αντικαταστήσει το Lexus UX παίρνοντας τη θέση του στην crossover/SUV κατηγορία, η οποία ανθίζει τον τελευταίο καιρό. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, με τη Lexus να θέλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα -κυρίως- της ευρωπαϊκής αγοράς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο Lexus CT θα βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ compact και SUV, ενώ θα προσφέρονται πολλές επιλογές σχετικά με τη μονάδα ισχύος και την τροφοδοσία του οχήματος, καθώς το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, HEV αλλά και EV έκδοση. Η τελευταία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, καθώς η αγορά της κινείται προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό των οχημάτων της.

Το Lexus CT αναμένεται να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με αναφορές, στα τέλη του 2024, ή ακόμα και στις αρχές του 2025, ενώ δεν είναι απίθανο η Lexus να επιλέξει να μη χρησιμοποιήσει την ίδια ονομασία, προκειμένου να επισημάνει το νέο, ανανεωμένο ξεκίνημα του μοντέλου.