Το νέο MINI Clubman θα είναι ένα αυθεντικό SUV


ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ MINI ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ CLUBMAN ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ SUV ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΥΠΕΡΣΚΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΝΩΣΤΟ COUNTRYMAN.

  • 17/12/2019

Νέες ισορροπίες αναμένεται να διαμορφωθούν στην γκάμα της MINI μετά και τη φημολογούμενη απόφαση της βρετανικής φίρμας να αλλάξει τον προσανατολισμό του μέχρι σήμερα γνωστού Clubman.

Αν και εφόσον οι πληροφορίες που διαρρέουν στον βρετανικό Τύπο επιβεβαιωθούν, η αμέσως επόμενη γενιά του Clubman θα εγκαταλείψει την αμφιλεγόμενη αρχιτεκτονική ενός… μακρόσυρτου hatchback με διπλή πίσω πόρτα, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού SUV.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδίασης της MINI, Oliver Heilmer, το Clubman θα αυξήσει στο προσεχές μέλλον τις διαστάσεις του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται να δραστηριοποιηθεί σε μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων.

Αυτή δεν είναι άλλη από τα δημοφιλή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη SUV, η οποία χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με το Countryman το οποίο από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του βγάζει το ψωμί του ως ένα αστικών διαστάσεων crossover.

Οι πιθανότητες πάντως είναι με το μέρος του, καθώς πολύ δύσκολα θα κληθεί να αλλάξει ρόλο μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στην γκάμα της MINI και δύο επιτυχημένες γενιές.

Ο κλήρος, λοιπόν, πέφτει στο Clubman το οποίο αν θέλει να παραμείνει στη γραμμή παραγωγής της βρετανικής φίρμας θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον niche χαρακτήρα του και να υιοθετήσει έναν νέο, εμπορικότερο προσανατολισμό.