Το νέο MINI Countryman θα είναι και ηλεκτρικό


Η MINI επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά του Countryman θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Οι πωλήσεις του καινούργιου μοντέλου θα αρχίσουν εντός του 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/11/2020

Όπως έγινε γνωστό, η MINI αναμένεται να παρουσιάσει την καινούργια γενιά του Countryman, την τρίτη κατά σειρά στη σύγχρονη εποχή, το 2022 και η κατασκευή του θα αρχίσει εντός του 2023 στο εργοστάσιο της BMW το οποίο βρίσκεται στη Λειψία. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πέραν αυτών με συμβατικούς κινητήρες ή με την τεχνολογία Plug-in Hybrid. 

Σύμφωνα με τις όσα ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, η γερμανική εταιρεία δεν ανανέωσε το συμβόλαιο με την εταιρεία VDL Nedcar η οποία είχε αναλάβει την παραγωγή του Countryman στην Ολλανδία. Όπως υποστήριξαν από την BMW, η διακοπή συνεργασίας έγινε για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ο κ. Hans-Peter Kemser, διευθυντής του εργοστασίου της BMW στη Λειψία, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια εργαζόμαστε διαρκώς για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για το εργοστάσιό μας. Το συμβόλαιο για να κατασκευάσουμε σε αυτό τον αντικαταστάτη του MINI Countryman αποτελεί ένα ορόσημο». Στις εγκαταστάσεις του, παράγονται ήδη οι BMW Σειρά 1 και Σειρά 2 Active Tourer, ενώ εκεί κατασκευάστηκαν περισσότερες από 200.000 μονάδες του i3.

Διαβάστε, επίσης: Ώρα για κάμπινγκ με ένα Mini Countryman.