Το νέο Mitsubishi ASX θα έρθει το 2023


Το νέο ASX ετοιμάζει η Mitsubishi και αυτό θα φέρει τη σφραγίδα του Ομίλου Renault, αφού θα δανείζεται πολλά στοιχεία με το Captur. Με ευρωπαϊκή ταυτότητα, καθώς θα κατασκευάζεται στην Ισπανία. 

  • 28/1/2022

Ο διάδοχος του σημερινού Mitsubishi ASX θα είναι έτοιμος το 2023 όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία και θα είναι μερικώς εξηλεκτρισμένος χωρίς όμως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά με δύο υβριδικές παραλλαγές.

Όπως έγινε γνωστό, το επόμενο ASX θα κατασκευάζεται από τον Όμιλο Renault στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην μονάδα παραγωγής του Valladolid. Θα έχει στενή σχέση με το Renault Captur στον τεχνολογικό τομέα και τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται πολλά κοινά μηχανικά μέρη.

Η Mitsubishi  δεν θέλει να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά όπως φαίνεται και για αυτό το λόγο αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στη Γηραιά Ήπειρο φέρνοντας στο προσκήνιο νέα μοντέλα που θα βασίζονται στα πιο δημοφιλή μοντέλα της Renault. Ένα από αυτά θα είναι το νέο ASX που θα μπει στη μάχη της πολύ δημοφιλούς κατηγορίας των B-SUV.

Σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο, το νέο ASX δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό ενώ θα είναι αφοσιωμένο και στην ηλεκτροκίνηση. Η Mitsubishi επιβεβαίωσε ότι στη γκάμα του θα μπορούμε να βρούμε δύο υβριδικές παραλλαγές. Αφενός, θα προσφέρεται σε μία συμβατική υβριδική έκδοση (HEV) και, αφετέρου, σε μία plug-in υβριδική έκδοση (PHEV). Αυτά τα δύο ηλεκτροκίνητα κινητήρια σύνολα θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας της Renault.

Η εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας και η μερική ηλεκτροδότηση του νέου ASX είναι δυνατή χάρη στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Η εν λόγω αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων μοντέλων, από το πολύ επιτυχημένο εμπορικά στην Ευρώπη Renault Captur.

Το νέο Mitsubishi ASX θα κατασκευάζεται στην Ισπανία στις εγκαταστάσεις της Renault στο Valladolid πλάι στο Renault Captur. Το λανσάρισμα του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2023.